avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de superficie

se poate da o hotarare judecatoreasca prin care sa mi se dea dreptul de superficie, dreptul de proprietate asupra imobilului construit de mine ? mentionez ca pe acest teren care este o mostenire a bunicii mele, locuiesc de 24 de ani; a existat o casa batraneasca de 2 camere si hol construita de catre strabunicii mei iar eu am renovat acele camere ( inclusiv consolidare ) si am mai construit inca 3 camere , o bucatarie, baie, hol eu am pus electricitate, canalizare etc. pe acest teren am venit la promisiunea bunicului de a-mi lasa mie mostenire terenul dar cum a murit bunicul, bunica si-a facut certificat de mostenitor si m-a chemat in judecata intr-o actiune de evacuare; instanta i-a respins cererea de evacuare dar daca nici eu nu am stiut(si nici nu am fost informat de catre avocatul de atunci) nu am cerut drept de proprietate si acea decizie doar respinge cererea ei si nu imi da dreptul de proprietate. Problema e ca ea a depus si la primarie si la politie notificare sa nu mai fac buletin aici, depune plangeri peste plangeri ca i-am vandalizat casa, ca i-am furat terenul .... #-o chiar daca ea aici nu a ridicat un pai sau sa faca ceva ! Cei de la politie, primarie m-au sfatuit sa fac o actiune in instata cu acest drept de superficie ca sa am dreptul pe ceea ce am constuit . pot solicita instantei acest lucru sau macar sa imi dea banii pe ceea ce am construit sa-mi iau o casa ? Daca imi da dreptul de superficie care va fi situatia juridica a terenului ? imi puteti da va rog si ref. la lege . Va multumesc si un an nou plin de belsug !
Cel mai recent răspuns: edymanuel2000 , utilizator 12:21, 28 Decembrie 2014
și ați construit casa având autorizațiile necesare...?
nu am avut autorizatiile necesare, deoarece la acel moment nu exista decat un act de vanzare cumparare al strabunicilor mei ( parintii bunicului) care erau morti, iar cei de la primarie nu au facut nici o autorizatie spunandu-mi sa fac actele ( suscesiune..) . Dar in timpul constructie au venit cei de la ispectia de stat in constructii si au intocmit o nota de constatare ca se desfasara de catre mine construirea celor spuse mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema grea Brunetzel` Brunetzel` Am nevoie din nou de dumneavoastra . O sa va povestesc mai intai situatia si apoi ascult parerea dumneavoastra si ce ma indrumati sa fac in acest caz. ... (vezi toată discuția)
Accesiune imobiliara artificiala raducris77 raducris77 Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu un sfat juridic privind următoarea situație: In anul 2004, soacra mea împreună cu fiul ei au dobândit in cote egale ... (vezi toată discuția)
Casa veche, fara acte biz4r biz4r problema este urmatoarea: bunicii mei au o casa micuta intr-o curte destul de mare ,cu gradina.in curte mai era o camera(separat de casa bunicilor mei) in ... (vezi toată discuția)