avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O problema grea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O problema grea

Am nevoie din nou de dumneavoastra .
O sa va povestesc mai intai situatia si apoi ascult parerea dumneavoastra si ce ma indrumati sa fac in acest caz.

Bunicii mei , locuiesc intr`o comuna , iar vecinul de la N-V este fratele lui bunicul , cu acesta are o problema de cativa ani si inca nu s-a facut nimic . Bunicul meu are certificat de handicap , are 3 pareze si abia se mai misca . As vrea sa iau eu toate greutatile si conflictele lui pe umerii mei .
Bunicul meu are titlul de proprietate si mosteneste pamantul din 1959 pe care i l-a dat tatal lui in urma casatoriei cu bunica . S-a inscris cu el in colectiv , dupa care prin 95 sau 1996 i-au eliberat titlul de proprietate .
Vecinul , fratele bunicului , locuieste in casa batraneasca , si stapaneste pamantul care se afla pe titlul de proprietate al tatalui acestuia , adica si strabunicul meu . Nu au facut succesiunea, nici partajul , si de cativa ani a pus cotetzele chiar langa casa bunicului , vaca , calul , porcii sunt langa geamul de la casa , cel care ar trebui sa stea deschis sa aeriseasca camera . Nevasta vecinului , este o persoana care e mereu pusa pe cearta . Bunica mea a fost amenintata in mai multe randuri cu moartea , injurii , si a intrat peste ea in gradina sa o bata . Bunica mea a facut vre-o 3 plangeri la politia rurala de la ea din comuna dar nu s-au luat inca masuri impotriva acestora . Are numerele de inregistrare al plangerilor , putem face ceva cu ele ?
Pe terenul aflat pe titlul de proprietate al strabunicilor , sunt trecuti 3 mostenitori , dintre care unul este si bunicul meu . Au construit vre-o 2 case fara sa isi dea acordul bunicul , au construit bucatarii , si mai multe anexe gospodaresti pe terenul din titlul strabunicului . Din punctul meu de vedere au ocupat abuziv terenul , construind casele . Autorizatia de constructie pentru toate acestea nu stiu cum le-au obtinut atata timp cat titlul nu e pe numele celor care au casa ... Strabunicii mei sunt decedati din 1992 si nu le-a facut nici un act bunicului si fratilor lui , ramanand sa imparta prin partaj si succesiune , in baza titlului .

Bunicii mei sunt terorizati saptamanal de unchiul meu , zicandu`le ca o sa ii ingradeasca si o sa le ia tot pamantul , ca o sa le bage pe geam pasarile sa doarma cu bunicii mei in pat , tot felul de prostii , doar ca sa se certe cu bunicii mei . Acestia sunt foarte suparati si nu stiu ce sa faca , politia , primaria si nici sanepidul nu au facut nimic in atata timp ... Din 2002 pana azi tot in certuri sunt , casele ,bucatariile , anexele si gardurile din beton nu cred ca au autorizatie de constructie , pentru ca le trebuia semnatura titularului de pe titlu de proprietate .
As vrea sa merg la inspectoratul pentru constructii sa le fac o plangere , nu am suficiente dovezi pentru a intra in tribunal ... Nu stiu ce sa fac , pentru asta vreau sa stiu ce parere aveti dvs , cei mai in masura sa imi raspundeti .
Cu multumiri ,
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 14:54, 14 Ianuarie 2010
pai e destul de complicat. Inteleg ca amanoi au drepturi pe acest teren. Ar trebui ca bunicul tau sa-ti faca o procura speciala la un notar. Apoi, in numele sau sa faceti succesiunea( prin notar sau instanta) pentru a partaja bunurile. Urmatorul pas este sa ingradesti proprietatea.....totul in urmatorii 3-4 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa veche, fara acte biz4r biz4r problema este urmatoarea: bunicii mei au o casa micuta intr-o curte destul de mare ,cu gradina.in curte mai era o camera(separat de casa bunicilor mei) in ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)