Am nevoie din nou de dumneavoastra .
O sa va povestesc mai intai situatia si apoi ascult parerea dumneavoastra si ce ma indrumati sa fac in acest caz.
Bunicii mei , locuiesc intr`o comuna , iar vecinul de la N-V este fratele lui bunicul , cu acesta are o problema de cativa ani si inca nu s-a facut nimic . Bunicul meu are certificat de handicap , are 3 pareze si abia se mai misca . As vrea sa iau eu toate greutatile si conflictele lui pe umerii mei .
Bunicul meu are titlul de proprietate si mosteneste pamantul din 1959 pe care i l-a dat tatal lui in urma casatoriei cu bunica . S-a inscris cu el in colectiv , dupa care prin 95 sau 1996 i-au eliberat titlul de proprietate .
Vecinul , fratele bunicului , locuieste in casa batraneasca , si stapaneste pamantul care se afla pe titlul de proprietate al tatalui acestuia , adica si strabunicul meu . Nu au facut succesiunea, nici partajul , si de cativa ani a pus cotetzele chiar langa casa bunicului , vaca , calul , porcii sunt langa geamul de la casa , cel care ar trebui sa stea deschis sa aeriseasca camera . Nevasta vecinului , este o persoana care e mereu pusa pe cearta . Bunica mea a fost amenintata in mai multe randuri cu moartea , injurii , si a intrat peste ea in gradina sa o bata . Bunica mea a facut vre-o 3 plangeri la politia rurala de la ea din comuna dar nu s-au luat inca masuri impotriva acestora . Are numerele de inregistrare al plangerilor , putem face ceva cu ele ?
Pe terenul aflat pe titlul de proprietate al strabunicilor , sunt trecuti 3 mostenitori , dintre care unul este si bunicul meu . Au construit vre-o 2 case fara sa isi dea acordul bunicul , au construit bucatarii , si mai multe anexe gospodaresti pe terenul din titlul strabunicului . Din punctul meu de vedere au ocupat abuziv terenul , construind casele . Autorizatia de constructie pentru toate acestea nu stiu cum le-au obtinut atata timp cat titlul nu e pe numele celor care au casa ... Strabunicii mei sunt decedati din 1992 si nu le-a facut nici un act bunicului si fratilor lui , ramanand sa imparta prin partaj si succesiune , in baza titlului .
Bunicii mei sunt terorizati saptamanal de unchiul meu , zicandu`le ca o sa ii ingradeasca si o sa le ia tot pamantul , ca o sa le bage pe geam pasarile sa doarma cu bunicii mei in pat , tot felul de prostii , doar ca sa se certe cu bunicii mei . Acestia sunt foarte suparati si nu stiu ce sa faca , politia , primaria si nici sanepidul nu au facut nimic in atata timp ... Din 2002 pana azi tot in certuri sunt , casele ,bucatariile , anexele si gardurile din beton nu cred ca au autorizatie de constructie , pentru ca le trebuia semnatura titularului de pe titlu de proprietate .
As vrea sa merg la inspectoratul pentru constructii sa le fac o plangere , nu am suficiente dovezi pentru a intra in tribunal ... Nu stiu ce sa fac , pentru asta vreau sa stiu ce parere aveti dvs , cei mai in masura sa imi raspundeti .
Cu multumiri ,