avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa veche, fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa veche, fara acte

problema este urmatoarea:
bunicii mei au o casa micuta intr-o curte destul de mare ,cu gradina.in curte mai era o camera(separat de casa bunicilor mei) in care locuia strabunica mea.la cati-va ani dupa ce a murit strabunica mea ,prin '90-'91 parintii mei au daramat camera si au construit o garsoniera.in acte figura casa bunicilor mei (proprietatea lor) si pamantul(proprietatea statului),garsoniera parintilor mei ne fiind trecuta in acte.
peste cativa ani bunica mea le-a promis parintilor mei ca daca o ajuta sa treaca pamantul pe numele ei ne ajuta sa ne facem acte pe casa.astfel ca parintii mei au adunat o suma considerabila de bani care au fost necesari pt a trece pamantul pe numele bunicii mele.nu s-a tinut de cuvant si dupa ce s-a facut cu numele pe actele pamantului,nu ne-a mai ajutat.
acum in prezent garsoniera parintilor mei a evoluat destul de mult ,3 camere, baie,bucatarie etc dar situatia a ramas aceeasi.in acte la adresa respectiva apare doar casa bunicilor mei.
bunicii mei au avut 2 copii ,tatal meu si o fata cu cativa ani mai tanara care locuieste la alta adresa.eu stiu ca atunci cand cineva moare,ce ramane se imparte egal la copii,si eu nu vreau in nici un fel sa-mi impart casa cu altcineva.
pe final rugamintea mea este sa-mi spuneti care este procedura legala de urmat pentru a trece casa in evidentele primariei pe numele meu
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:40, 23 August 2010
Exista ceva inscrisuri care pot dovedi ca parintii au edificat constructia prin forte proprii (chitante, facturi, etc)?
Daca da cred ca puteti incerca o actiune in constatare a deptului de proprietate asupra constructiei in contradictoriu cu primarul localitatii si bunica d-voastra. Prin aceeasi actiune o sa solicitati si constatarea unui drept de superficie asupra terenului bunicii pe durata existentei constructiei.
Poate gasiti si ceva mesteri care au lucrat la constructie si care ar putea sa spuna cine ii platea, cine le asigura masa, cine asigura materialele .... detalii de genul asta si pe care ar trebui sa-i propuneti ca martori.
Avand in vedere ca respectiva constructie e edificata de peste 20 de ani, ca bunica locuia in acea curte si nu s-a opus, nu v-a reclamat, echivaleaza cu un acord al acesteia pentru ca parintii sa edifice acea locuinta, drept pentru care in principiu nu ar trebui sa se opuna superficiei.
Bine ar fi daca parintii ar achita impozitul pe numele lor, dar banuiesc ca l--au achitat pe numele bunicii.
Cum terenul era in proprietatea statului la data construirii nu trebuia sa fiti de acord sa fie inscris in titlul bunicii ... neavand unele detalii nu reusesc sa imi dau seama daca acel titlu mai poate fi atacat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema grea Brunetzel` Brunetzel` Am nevoie din nou de dumneavoastra . O sa va povestesc mai intai situatia si apoi ascult parerea dumneavoastra si ce ma indrumati sa fac in acest caz. ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)