avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Mama mea a construit o casa înainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Mama mea a construit o casa înainte de anii 2000 ...

Bună ziua. Mama mea a construit o casa înainte de anii 2000 cu autorizație de construcție de la primărie obținută de bunicul meu ,pe o mie de metri data de bunic mamei,prin acea hârtie la primărie. Problema este ca bunicul meu are 9 frati, el este decedat și mare parte din frații lui la fel. Acea mie de metri a fost inclusa fără sa fim anunțați în titlul de proprietate comun al strabunicului. Cum putem intabula casa și cei 1000 de metri pe care e construita dacă primăria când a scos titlul de proprietate al bunicului, a inclus acea mie de metri în titlul de proprietate al strabunicului?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:39, 26 Februarie 2025
Trebuie dezbătută moștenirea după străbunic (pe teren) si după fiecare copil decedat după el, din cei 9.
Casa va fi inclusă la dezbaterea succesiunii după bunic.
După toate dezbaterile, urmează ca toți moștenitorii sa ii vanda/doneze mamei casa și terenul.
Ce este de neînțeles pentru mine: de ce s-a apucat mama de construit o casa pe numele altei persoane, fără sa aibă absolut niciun act?
De ce nu i-a făcut bunicul acte mamei pe teren, astfel încât mama sa își fi luat autorizația pe numele ei?
Are autorizație de construcție pe numele ei ,cum se dădea înainte de la primărie,scoasa de bunicul meu pe numele ei. Când au vrut sa facă și restul actelor ,bunicul a decedat.
Autorizația de construire se da pe numele proprietarului terenului.
Nu știu cum se făcea pe atunci..

pe o mie de metri data de bunic mamei,prin acea hârtie la primărie

La ce hârtie va referiți?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)
Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)
Teren pe un nume si casa pe alt nume crynaku crynaku casa are autorizatie de constructie pe numele tatalui si terenul este trecut in titlul de proprietate al bunicului decedat dupa mama,mentionez ca la acest ... (vezi toată discuția)