avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce se întâmpla dacă merg printr-o țara precum ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce se întâmpla dacă merg printr-o țara precum Germania cu o mașina care nu mai are dreptul sa circule pe acolo?

Recent am traversat Germania cu mașina personală și la un moment dat mi-a fost inspectată mașina de catre poliție intr-o parcare. A trebuit sa merg cu ei la un centru TUV pentru a-mi verifica mașina, iar in urma verificărilor am fost informata ca mașina nu mai are voie sa circule in țara respectiva pe rotile ei, doar urcată pe platforma. Ce se întâmpla dacă imi trebuie neaparat sa trec prin țara respectiva cu mașina? Voi fi identificată la granița dacă granița nu este una propriu zisa și doar treci liber? Ce riscuri am? Multumesc anticipat pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
Mihaela_Alexandra999, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela_Alexandra999 , utilizator 14:29, 24 August 2018
Prima data ati fost informat/ avertizat. Avertismentul dat se regaseste cu siguranta in scriptele politiei germane.
Ulterior puteti fi amendat contraventional (amenzile lor in euro sunt consistente), vi se poate suspenda dreptul de a conduce, masina poate fi confiscata si veti continua drumul pe jos.
Și amenda cam cât ar fi?

POPA GHEORGHE a scris:

Prima data ati fost informat/ avertizat. Avertismentul dat se regaseste cu siguranta in scriptele politiei germane.
Ulterior puteti fi amendat contraventional (amenzile lor in euro sunt consistente), vi se poate suspenda dreptul de a conduce, masina poate fi confiscata si veti continua drumul pe jos.

Amenda este stabilita de fiecare land in parte. Posibil sa trebuiasca sa vindeti masina (care nu are permisa circulatie in Germania) ca sa puteti achita amenda contraventionala.
Am înțeles. Deci mai bine nu mă risc și folosesc alta mașina sau chiar alta metoda de transport. Multumesc frumos pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in germania, tuv-ul mi-a expirat din 1 ianuarie 2024, vreau ... Trois18 Trois18 Sunt in Germania, TUV-ul mi-a expirat din 1 ianuarie 2024, vreau sa vin cu masina in Romania pentru a o inmatricula aici, aveti imi poate restrictiona vamesul ... (vezi toată discuția)
Numerele de handler madelines madelines Am si eu o intrebare si tare as vrea un raspuns cat de clar ... - Unde pot sa aflu eu care este regimul de folosire a numerelor de handler germane,nu ... (vezi toată discuția)
Mic trafic din ucraina/probleme la vama din romania danhardy7 danhardy7 Am cateva nelamuriri si sper sa gasesc pe cineva aici care mi-ar putea oferi raspunsuri, din punct de vedere legal. Totul se intampla la punctul de control ... (vezi toată discuția)