avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mic trafic din ucraina/probleme la vama din Romania
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mic trafic din ucraina/probleme la vama din Romania

Am cateva nelamuriri si sper sa gasesc pe cineva aici care mi-ar putea oferi raspunsuri, din punct de vedere legal. Totul se intampla la punctul de control intrare in Romania la granita cu Ucraina.

1. De cate ori pot sa ies si sa reintru in tara intr-o perioada de 12 sau 24h? Este vreo lege sau aliniat in codul vamal care limiteaza numarul de intrari/iesiri? (explic mai mult la intrebarea 3)

2. Am o masina destul de scumpa si am fost tras la boxa/pe canal pentru verificari amanuntite. Masina a fost verificata de o persoana calificata insa vamesul care m-a tras la canal s-a apucat si el de desfacut suruburi, de dat jos aripa si portiera care nici acum nu se mai inchide bine, are vamesul acest drept/calificare de a desface masina in bucati? Il pot face raspunzator in vre-un fel printr-un act semnat inainte sau dupa verificarea masinii daca aceasta nu se afla in aceiasi stare ca la inceputul verificarii?

3. Dupa verificari amanuntite, nu mi s-a gasit nimic in plus sau nelegal in masina, insa vamesul "ofticat" imi refuza intrarea in tara pe motiv ca treceam de 2 ori pe tura lui! Am facut scandal si a renuntat la incapatanarea lui tampita, eu ma gandesc ca daca am marfa in plus sau nelegala mi se poate confisca sau pune amenda. Am nevoie de un act doveditor sa le pot arata ca nu-mi pot refuza intrarea in propria tara, chiar nu inteleg logica lor pe acest subiect. Prin ce lege/articol/aliniat mi se poate refuza reintrarea in tara??

4. Daca trec in fiecare zi granita si in fiecare zi as fi verificat la sange pe canal/boxa, in ce moment se poate considera abuz tinand cont de faptul ca nu mi se gaseste nimic ilegal si nici nu am de gand sa transport ceva peste limitele impuse de ei?

Multumesc anticipat celor care vor gasi timp sa-mi poata oferi ceva informatii legate de intrebarile de mai sus!
Cel mai recent răspuns: taobao , utilizator 11:21, 25 Martie 2016
vreau adus in actualitate acest subiect. in aceeasi postura ma aflu si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul vamesului de a interzice unui cetatean roman sa intre in romania ibr_suhaib ibr_suhaib Bună seara, Am și eu o mica nelămurire în aceasta privința. Și sper ca am postat în aria corecta. Sunt cetățean român ,de naționalitate araba, ... (vezi toată discuția)
Furt de apa la bloc Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Cui trebuie sa ma adresez pentru un control al apometrelor de apa rece si a instalatiei din apartamente (individuale)? Asta datorita faptului ... (vezi toată discuția)
Tuica de prune peste granita Sara.CD Sara.CD Buna ziua, ma puteti ajuta cu urmatoarele: Vreau sa plec in Italia si doresc sa duc 1-2 litri de tuica de prune de casa acolo, deci sticla nesigilata. ... (vezi toată discuția)