avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... furt de apa la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

furt de apa la bloc

Buna ziua!...
Cui trebuie sa ma adresez pentru un control al apometrelor de apa rece si a instalatiei din apartamente (individuale)?
Asta datorita faptului ca administratia nu mai ia in considerare citirea contoarelor individuale de apartament , invocand faptul ca sunt pierderi dar nu e nici o pierdere.
Pierderi sunt dar, vizibile adica :
- un vecin pana mai acum vreo 2 luni avea furtun tras de la boxa si spala masinile inclusiv si pe cea de servici auto duba , pana ne-am luat de el si acum continua cu spalatul masinilor dar chipurile din casa , in schimb la intretinere plateste 6 mc si eu 12 mc.
-un al doilea vecin are conducta trasa tot de la boxe si intra in baie la el si la fel nu stiu daca trece prin apometru.
REpet intrebarea :
Ce organe sunt abilitate sau cui ma pot adresa pentru a efectua control la apartamente pentru a verifica sigiliile si instalatiile de apa?
Va multumesc!...
PS: Administratorul nu avrut sa ia nicio masura.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:38, 28 Martie 2013
Abilitarea pentru verificarea sigiliilor contoarelor individuale o are societatea care le-a montat. Aveti nevoie de concursul administratorului, trebuie sa sesizati in scris aceste aspecte.
"Organele" sunt in curtea dvs., dar tre' sa fie ferme, nu asa cum ne povestesti.
Ce va tot legati de administrator daca va furati intre voi? Ce fel de asociatie aveti? Aveti organe de conducere? Este asa greu sa va uniti cativa oameni si sa urmariti daca la nenea cu teava prin boxa se invarte apometrul cand in casa dai drumul la robinet? daca l-ai prins, arde-l sa nu se vada.
Prima data trebuie sa hotarati in AG a proprietarilor ori in com. executiv, un regulament privind modul de lecurare a apometrelor individuale si metoda de repartizare a diferentelor dintre cantitatea facturata de furnizor si suma cantitatilor declarate sau lecturate de la proprietari.
Apoi, trebuie sa luati masuri ca apometrele din locuinte sa fie in termenul de garantie metrologica, sa fie sigilate, atat metrologic, cat si in instalatie, lecturarea acestora sa se faca practic concomitent cu lecturarea apometrului de bransament, dati termen de prezentare a consumurilor la asociatie intr-un timp rezonabil - ce mai incoace-incolo, faceti ordine in parohie Luati masuri ferme impotriva hotomanilor. Dupa ce ati eliminat pe rand toate aspectele care duc la diferente anormale, mai stam de vorba, altfel o sa cautati "organe" prin piata... Zau, nu va suparati. Acum, in primul trimestu al anului trebuie sa se tzina AG ale proprietarilor. Uniti-va cu oamenii de buna credinta, puneti in discutie aceasta problema pe ordinea de zi, hotarati cam ce v-am spus mai sus - vedeti ca aici pe forum, o multime de alti oameni se plang de aceasta meteahna a vecinilor nostri - consum eu si platesc prostii...
Pai cine ne da voie sa intram in locuinta lui , pentru ca nu ne lasa sa intram si daca ii bruscam ajungem la scandal.
Inclusiv si la celalat este aceiasi problema ca nu ne lasa in casa .
Nu vreau sa ajung la puscarie pentru alte chestii.
Her Boss, atunci ramane cum am stabilit, dar mai lecturati prev. L 230/2007 si a HG 1588 cu privire la posibilitatea legala de a se patrunde in locuinta unui proprietar din condominiu, in vederea verificarii instalatiilor si a suprafetelor comune.
Inseamna ca aveti dreptate, baietii fac ce vor, fara frica de nimica. Hotarati in AG ca proprietarii care nu permit verificarea apometrelor in instalatie, au sigiliile rupte sau nu sunt in termen de verificare metrologica sa nu li se recunoasca apometrele. Vor fi trecuti in pausal (valoarea pausalului o hotarati in AG - 7-10 mc/persoana0 si atunci o sa mai vedem daca mai au motzul tare... V-am zis, uniti-va ca altfel nu razbit, eventual cereti ajutorul politistului de sector. Marlania este mare in romanica.
Iata un topic asemanator chiar aici in pagina:

Subiect: Cum pot obliga vecinul de deasupra sa-si repare WC-ul care-mi distruge tavanul?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
Adam Grecu, utilizator
Am inteles .
Va multumesc frumos!... :*

Alte discuții în legătură

Apometre apartament alinatinu alinatinu Buna ziua. Mi-am instalat pe data de 17 martie 2012 apometre de apartament (apa calda si rece) intr-un bloc unde cca 80% din locatari au apometre.. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Cine plateste pausal apa rece? cum putem descoperi hotul? ContSters109480 ContSters109480 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 20 de apartamente, din care 1 nu are apometre in apartament. 19 detin centrala termica, implicit apometre. Scara are un ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)