avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... furt de apa la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

furt de apa la bloc

Buna ziua!...
Cui trebuie sa ma adresez pentru un control al apometrelor de apa rece si a instalatiei din apartamente (individuale)?
Asta datorita faptului ca administratia nu mai ia in considerare citirea contoarelor individuale de apartament , invocand faptul ca sunt pierderi dar nu e nici o pierdere.
Pierderi sunt dar, vizibile adica :
- un vecin pana mai acum vreo 2 luni avea furtun tras de la boxa si spala masinile inclusiv si pe cea de servici auto duba , pana ne-am luat de el si acum continua cu spalatul masinilor dar chipurile din casa , in schimb la intretinere plateste 6 mc si eu 12 mc.
-un al doilea vecin are conducta trasa tot de la boxe si intra in baie la el si la fel nu stiu daca trece prin apometru.
REpet intrebarea :
Ce organe sunt abilitate sau cui ma pot adresa pentru a efectua control la apartamente pentru a verifica sigiliile si instalatiile de apa?
Va multumesc!...
PS: Administratorul nu avrut sa ia nicio masura.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:38, 28 Martie 2013
Referitor la utilizare de apa din instalatia parte comuna neprevazuta cu apometru,culpa apartine atat proprietarilor dezinteresati, cat mai ales presedintelui de asociatie care a permis si nu dispune masuri impotriva acelora care intervin neautorizat asupra instalatiei parte comuna din condominiu
Verificarea periodica a apometrelor individuale intra in responsabilitatea reprezentantilor legali ai asociatiei de proprietari mai ales in situatiile cand exista indicii temeinice ca unii proprietari au executat instalatii neautorizate prin care beneficiaza de utilitati care nu sunt contorizate
Blocul este prevazut cu apometru de scara pe care cei de la apa tocmai ce l-a schimbat si fiecare avem si apometre individuale dar decand sau montat nu a venit nicio data sa le verifice cineva peste 5 ani .
Tocmai de aceea nu mai ia in considerare pe cele individuale ci doar pe cel de scara aflat in canal la scara blocului.
Dar nu mise pare normal ca la un apartament tot cu trei camere identic cu al meu cu patru persoane , eu 5 persoane cu masina de spalat si toate utilitatile el sa playteasca 5-6 mc de apa si eu si inca vreo 2 apartamente sa platim intre 12 si 20 mc / luna sa vede m ce se intampla acum ca am dus indexurile la administratie am informat si administratia despre nereguli dar nu sa luat nici o masura .
Eu am crezut ca atat am consumat dar, de acum in colo o sa-mi tin si eu gestiunea si o sa confrunt indexurile de la apometre.
Eu deasta sunt atat de revoltat pentru ca el cum am specificat in celelalte mesaje el aproape ca adeschis spalatorie auto in fata blocului si plateste 5 mc in schimb eu peste dublu.
Daca continua o sa fac o sesizare la toate organele abilitate : administratie , primarie , mediu , politie si altele.
Asta daca nu iontelege de vorba buna ca pana la urma suntem vecini si un rau se face imediat in schimb un bine!..Asta nu e decat nesimtire.
Chiar daca apa pe care o foloseste trece prin apometrul sau, nu este permisa spalarea masinilor pe domeniul public. Este f. bine daca anuntati politia, garda de mediu, primaria. Amenzile sunt destul de mari in aceste cazuri.
Trebuie sa discutati toate aceste lucruri in Ag. Intocmiti si hotarati un Regulament de lecturare a apei, de repartizare a diferentelor. Daca nu va primeste in casa, fortati pausalul/persoana la cat va doriti. Treceti la verificarea metrologica a apometrelor, verificati instalarea lor corecta in instalatie, sigilati instalatiile, eliminati bransamentele ilegale si obligati proprietarii sa prezinte consumurile, ori, pana se vor obisnui, desemnati 2 proprietari sa efectueze lecturarea acestora concomitent cu data la care furnizorul face lecturarea apometrului de bransament. Totul hotarat si anuntat la avizier sa stie toti vantul a inceput sa bata din alta directie. Majoritatea covarsitoare va fi multumita de schimbari, mai putin smecherii despre care vorbeati.
Nu o sa fie usor sa ”stricati” obiceiul casei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre apartament alinatinu alinatinu Buna ziua. Mi-am instalat pe data de 17 martie 2012 apometre de apartament (apa calda si rece) intr-un bloc unde cca 80% din locatari au apometre.. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Cine plateste pausal apa rece? cum putem descoperi hotul? ContSters109480 ContSters109480 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 20 de apartamente, din care 1 nu are apometre in apartament. 19 detin centrala termica, implicit apometre. Scara are un ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)