avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal controlul la domiciliu al comisiei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal controlul la domiciliu al comisiei angajatorului?

Astăzi ,am fost verificată de către angajator la domiciliu,eu aflandu-mă în concediu medical.Mentionez că de curând am suferit o intervenție chirurgicală.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 24 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiunea poate fi mentionata in Regulamentul de ordine interioara al firmei.
In mod normal, trebuia sa depuneti la angajator concediul medical pentru plata si o nota in care sa comentati interventia chirurgicala suferita, respectiv o copie dupa fisa medicala de spitalizare.
acest răspuns util
Actiunea angajatorului este total nelegală, indiferent dacă se prevede in regulamentul intern așa ceva.

Niciun document intern nu poate contine dispozitii contrare legii.
Va multumesc mult pentru raspuns!.Am fost operată de urgență de colecist în urmă cu 4 luni ,Am stat în c.m. 74 de zile ,apoi am fost la serviciu iar acum a apărut o altă problemă (la coloana) și am c.m. 5 zile.Am anunțat la serviciu această problemă și în a 3-a zi de concediu m-am trezit cu 3 persoane( din conducere)la ușa mea.Acum, că am descris pe larg,aș mai dori un raspuns.Multumesc încă o dată.
acest răspuns util
Indiferent de câte zile de concediu medical aveți, așa cum am mai spus, controlul efectuat încalcă legea.

Dacă angajatorul are suspiciuni legate de acordarea concediului medical poate sesiza Casa de Asigurări de Sănătate sau Colegiul medicilor din județul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru intervenție chirurgicală făcută la privat. Avegh Avegh Am făcut o operație pentru extirpat noduli, aceasta a fost fara internare dar cu anestezie totala, doctorul care a făcut intervenția chirurgicală mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Obstructionare plata concediu medical dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua,sotia mea este angajata in campul muncii la o firma particulara .In data de 22.03.2013 a fost internata in spital si a suferit o interventie ... (vezi toată discuția)
O problema mai delicata aaionut30 aaionut30 Buna seara,as dori daca se poate cateva sfaturi,ma confrunt cu o situatie destul de grava si nu stiu cum sa procedez. Concret,in luna ianuarie am suferit o ... (vezi toată discuția)