Buna ziua.
Problema este urmatorea: in urma cu ceva timp am fost depistat in trafic cu auto cu nr de inmatriculare provizoriu expirat,ulterior dovedindu-se ca nu am avut intentia rauvoitoare de a conduce cu numarul de inmatriculare expirat fapt ptr car, m-i s-a dat NUP cu 30 de zile de munca in folosul comunitatii ce trebuia prestata in termen de 5 luni de la data pronuntarii hotararii respective.Imediat ce am primit si eu acea hotarare,m-am prezentat la Primarie ptr a incepe prestarea acelor ore de munca.De la Primarie,functionara care se ocupa cu aceste probleme mi-a spus ca,inca nu pot incepe prestarea muncii ptr ca lor inca nu le sosise hotararea de la Parchet si ca,acest lucru,de multe ori dureaza si cate 2-3 luni,ca atare,m-i s-a zis sa imi vad de treburile mele ca voi fi anuntat in momentul in care le va sosi si lor acea hotarare.Dupa scurgerea a 3 luni m-am prezentat din nou la Primarie ptr informatii dar,m-i s-a zis acelasi lucru,ca nu pot incepe munca ptr ca nu le venise inca hotararea zicandu-mi ca si prima data ca voi fi anuntat.Luindu-ma cu treburile mele(servici,probleme de sanatate,etc) termenul de 5 luni expirase de 2 zile,fapt ptr care am fost contactat de Politie,Serviciul Ordine Publica,spunandumi-se ca,dosarul meu trebuie retrimis in instanta ptr ca nu am facut dovada prestarii acelor ore de munca in folosul comunitatii in termenul de 5 luni.Imediat m-am prezentat a 3-a data la Primarie sa intreb ce se intampla,ei zicandu-mi ca si in primele 2 cazuri ca nu au primit nici o hotarare si de aceea nu m-au anuntat.Intr-un sfarsit,s-a luat legatura de la Primarie cu cei de la Parchet si de acolo l-i s-a comunicat ca hotararea a fost trimisa catre Primarie si ca,in acest caz,Primaria se face vinovata de pierderea/ratacirea acelei hotarari si ca ei ar trebui sa ma primeasca la munca imediat din ziua urmatoare,fapt ptr care mi-au dat un nr de inregistrare pe hotararea pe care am avut-o eu(nu cea pierduta de ei) datata cu 2 zile peste termenul limita de 5 luni.A doua zi,m-am prezentat ptr a incepe prestarea celor 2 ore/zi de munca in folosul comunitatii(nr total de zile fiind de 30 a cate 2 ore/zi,1 zi fiind considerata 2 ore de munca efectiv prestate).Aici a inceput o alta problema,eu avand servici si,fiind si bolnav de astm bronsic(pot dovedi oricand/oricui cu documente si teste medicale) am vrut sa prestez efectiv doar cele 2 ore/zi de munca(munca fiind in conditii de praf,pulberi,etc) ptr a nu-mi periclita sanatatea si relatiile de servici ptr ca,cei de la Primarie,Servicii Publice ma obliga sa prestez 8 ore/zi.Intrebarea mea este,in contextul celor prezentate mai sus si a faptului ca nu gasesc intelegere de la Servicii Publice ptr a ma lasa la program de 2 ore/zi,eu avand toata bunavointa de a ma achita de obligatii,pot inainta acum catre Parchet scrisoarea medicala ptr scutirea de acele ore de munca in folosul comunitatii ? Va multumesc.