avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Munca in folosul comunitatii

Buna ziua.
Problema este urmatorea: in urma cu ceva timp am fost depistat in trafic cu auto cu nr de inmatriculare provizoriu expirat,ulterior dovedindu-se ca nu am avut intentia rauvoitoare de a conduce cu numarul de inmatriculare expirat fapt ptr car, m-i s-a dat NUP cu 30 de zile de munca in folosul comunitatii ce trebuia prestata in termen de 5 luni de la data pronuntarii hotararii respective.Imediat ce am primit si eu acea hotarare,m-am prezentat la Primarie ptr a incepe prestarea acelor ore de munca.De la Primarie,functionara care se ocupa cu aceste probleme mi-a spus ca,inca nu pot incepe prestarea muncii ptr ca lor inca nu le sosise hotararea de la Parchet si ca,acest lucru,de multe ori dureaza si cate 2-3 luni,ca atare,m-i s-a zis sa imi vad de treburile mele ca voi fi anuntat in momentul in care le va sosi si lor acea hotarare.Dupa scurgerea a 3 luni m-am prezentat din nou la Primarie ptr informatii dar,m-i s-a zis acelasi lucru,ca nu pot incepe munca ptr ca nu le venise inca hotararea zicandu-mi ca si prima data ca voi fi anuntat.Luindu-ma cu treburile mele(servici,probleme de sanatate,etc) termenul de 5 luni expirase de 2 zile,fapt ptr care am fost contactat de Politie,Serviciul Ordine Publica,spunandumi-se ca,dosarul meu trebuie retrimis in instanta ptr ca nu am facut dovada prestarii acelor ore de munca in folosul comunitatii in termenul de 5 luni.Imediat m-am prezentat a 3-a data la Primarie sa intreb ce se intampla,ei zicandu-mi ca si in primele 2 cazuri ca nu au primit nici o hotarare si de aceea nu m-au anuntat.Intr-un sfarsit,s-a luat legatura de la Primarie cu cei de la Parchet si de acolo l-i s-a comunicat ca hotararea a fost trimisa catre Primarie si ca,in acest caz,Primaria se face vinovata de pierderea/ratacirea acelei hotarari si ca ei ar trebui sa ma primeasca la munca imediat din ziua urmatoare,fapt ptr care mi-au dat un nr de inregistrare pe hotararea pe care am avut-o eu(nu cea pierduta de ei) datata cu 2 zile peste termenul limita de 5 luni.A doua zi,m-am prezentat ptr a incepe prestarea celor 2 ore/zi de munca in folosul comunitatii(nr total de zile fiind de 30 a cate 2 ore/zi,1 zi fiind considerata 2 ore de munca efectiv prestate).Aici a inceput o alta problema,eu avand servici si,fiind si bolnav de astm bronsic(pot dovedi oricand/oricui cu documente si teste medicale) am vrut sa prestez efectiv doar cele 2 ore/zi de munca(munca fiind in conditii de praf,pulberi,etc) ptr a nu-mi periclita sanatatea si relatiile de servici ptr ca,cei de la Primarie,Servicii Publice ma obliga sa prestez 8 ore/zi.Intrebarea mea este,in contextul celor prezentate mai sus si a faptului ca nu gasesc intelegere de la Servicii Publice ptr a ma lasa la program de 2 ore/zi,eu avand toata bunavointa de a ma achita de obligatii,pot inainta acum catre Parchet scrisoarea medicala ptr scutirea de acele ore de munca in folosul comunitatii ? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
florin444, utilizator

Alte discuții în legătură

Am de prestat muncă în folosul comunității și de plătit cheltuieli judiciare de stat. cum mă achit de aceste obligații? Adina21178 Adina21178 Bună ziua, În urma unei confirmări de renunțare la urmarire penala(judecată și admisă în camera preliminară) conform ordonanței dată de procuror am ... (vezi toată discuția)
Amenda= munca in folosul comunitatii cristinbuty cristinbuty Buna ziua, Problema care ma framanta pe mine acum este o amenda in valoare de 10.000 de lei, primita de sotul meu; este sofer transport public si a fost ... (vezi toată discuția)
Confirmare de renunțare la urmărirea penală ContSters431407 ContSters431407 Buna seara! Am o mare nelamurire, va rog sa ma ajutati! Pentru o infractiune pedepsita de art 228 alin.1 C.pen. Am primit ordonanta de la procuror, prin care ... (vezi toată discuția)