Bună ziua,
În urma unei confirmări de renunțare la urmarire penala(judecată și admisă în camera preliminară) conform ordonanței dată de procuror am de plătit 80 de lei cheltuieli judiciare de stat -date de parchet și de efectuat 30 de zile munca in folosul comunitatii. Intrebarea mea ar fi unde platesc cei 80 de lei și cum procedez pt a executa orele de muncă. Hotararea judecătorească urmează să o primesc acasă. Problema ar fi ca mai durează si eu am de efectuat orele in 2 luni de la rămânerea definitivă a ordonanței. Unde ar trebui să mă prezint si la cat timp de la pronunțare? Ordonanța a fost confirmată acum 2 zile. Textul de lege l-am citit, dar nu stiu efectiv cum ar trebui eu sa procedez mai departe.Astept hotărârea sa vina acasa sau pot face demersurile sa efectuez muncă in folosul comunității cat mai repede.Politia vine oricum acasă? Sau daca eu ma prezint si efectuez muncă nu mai vine? Consilierul de probatiune vine acasa? Ma afecteaza cumva la locul de muncă? Se trimite ceva?
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.Am de
Mulțumesc pentru promptitudinea răspunsului. As mai avea o nelămurire. Si pt prestarea muncii trebuie să aștept hotărârea? Dacă vine după expirarea termenului dat de ordonanta nu voi avea probleme? Inteleg ca ordonanța a rămas definitiva din data judecatii ( adică acum 2 zile?).2 luni ar însemna pana la începutul lunii august.
Dacă eu ma prezint la primărie, politia mai vine acasă? As dori sa fac toate demersurile eu astfel încât să nu mai afle nimeni de acasă sau vecinii de problema( eu lucrez si nu sunt acasă mare parte din timp).Cum ar trebui să procedez. Exista vreun termen legal de anunțare a primăriei si politiei( asa scrie in ordonanța- prezența va fi comunicată autorității locale si poliției la rămânerea ei definitiva).
Multumesc!