avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara si pensie civila
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara si pensie civila

Am lucrat in cadrul MApN timp de 19 ani, dupa care am trecut in rezerva in anul 1997. De atunci pana in prezent, lucrez la o firma civila care plateste toate taxele aferente drepturilor salariale la stat.
In anul 2013, am fost anuntat de cei de la armata ca pot sa primesc pensie pentru anii lucrati la ei, in urma demersurilor facute de mine, am devenit pensionar militar in 2013, insa am continuat sa lucrez in zona civila. In fiecare an, am adus adeverinta cu taxele platite la Casa de pensii civila si cei de la armata faceau recalcularea.
Incepand cu anul 2016 (nu sunt sigur) am inteles ca cei de la armata numai iau in consideratie contributiile la casa de pensii civila.
Intrebare - Pentru anii lucrati suplimentari anului 2016 pana la iesirea la pensie civila, beneficiez de o alta pensie de la casa de pensii civila ?

Alte discuții în legătură

Conditii de pensionare MIRCEA AVASILOAIE MIRCEA AVASILOAIE Buna ziua ,am 55 de ani ,am lucrat 23 de ani,la grupa 1,dar sunt si subofiter in rezerva ,as intreba nu pot benificia de pensie daca nu am fost activ decit in ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei militare mariantimisoara mariantimisoara Buna ziua, Am trecut in rezerva la cerere inainte de varsta 55 ani(varsta de pensionare militari). La implinirea varstei de 55 ani am depus dosarul de pensie ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie ContSters125560 ContSters125560 Buna ziua. as dori sa aflu raspunsul la o intrebare legata de recalcularea pensiilor, deoarece in ultimul timp se vehiculeaza informatii ... (vezi toată discuția)