avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ipoteca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ipoteca

Buna seara! As dori sa stiu ce se intampla in caz de divort , cu o casa achizitionata prin credit ipotecar?
Cel mai recent răspuns: art2013 , utilizator 18:56, 24 August 2018
Divortul pune capat casatoriei si regimului matrimonial comun, dar nu inseamna automat si partajul bunurilor.

Contractul dintre soti si banca ramane valabil pana la finalizarea lui.

In functie de situatia concreta, unul din soti poate pastra bunul si despagubi pe celalalt cu 1/2 din sumele investite in imobil, urmand ca - avand acordul bancii - sa preia ratele creditului ipotecar. Sau bunul imobil se poate vinde, urmand ca banca sa isi acopere creditul si fostii soti sa imparta pretul ramas (daca el exista).
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N-am facut partajul la apartament... outofside outofside Buna ziua tuturor, am urmatorul caz: - m-am casatorit - am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament - am divortat si am declarat ca n-avem de facut ... (vezi toată discuția)
Alegere varianta partaj bunuri sotetm sotetm Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti sa aleg varianta cea mai rapida si mai ieftina in vederea impartirii unor bunuri dobandite in timpul casatoriei.In acest ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj olive_ro olive_ro Buna, Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)