avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alegere varianta partaj bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alegere varianta partaj bunuri

Buna ziua,

Va rog sa ma sprijiniti sa aleg varianta cea mai rapida si mai ieftina in vederea impartirii unor bunuri dobandite in timpul casatoriei.In acest moment este incheiat divortul la notar prin acordul partilor.
In propunerile facute va rog sa plecati de la ipoteza ca exista intelegere intre fostii soti.

Cele de impartit sunt:
# o masina (pentru care deja s-a stabilit ca una din parti doreste sa o pastreze si sa plateasca celeilalte parti o suma de bani - se va dori plata in rate)

# un apartament cumparat in timpul casatoriei cu un credit in care unul din fostii soti a contractat un credit iar celalalt este codebitor. In acest moment se platesc inca rate. Pentru acest imobil - in acest moment ne-am dori sa il vindem (este nevoie sa facem un act inprelabil ?!) (cu tot cu credit) si apoi sa impartim ce ramane in doua.

Ce parere aveti ?

Multumesc anticipat.
Sote

Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2015
sotetm, utilizator
Cel mai recent răspuns: sotetm , utilizator 16:07, 29 Ianuarie 2018
Partajulla notar il puteti face pe autoturism.Cat priveste vânzarea apartamentului o puteti face impreuna insa numai cu acordul Bancii, achitând creditul din pretul obtinut, iar ce va ramane puteti imparti conform cotelor stabilite prin Actul de lichidare al regimului matrimonial.
Inteleg asa:
1. Se face un act de partaj pentru masina
2. Pentru apartament - se poate vinde cu creditul atasat in situatia data (divort pronuntat la notar fara partaj) - cu conditia ca banca sa permita acest lucru (solicitam bancii un acord in sensul asta).
Cu privire la "Actul de lichidare al regimului matrimonial" - nu exista asa ceva; ma gandesc ca e un document urmat din urma partajului (care dupa cum spuneam nu exista).

Multumesc,
Sote.
se face inaintea partajului pe masina.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, va prezint o speta in urma careia va rog, cu respect, sa-mi raspundeti la doua intrebari. In cursul anului 2o11 am divortat de sotie in ... (vezi toată discuția)
Act de partaj si statut codebitor/garant Noiela Noiela Act de partaj si statut codebitor/garant Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu doua raspunsuri. Am divortat de fostul sot in anul 2019. Actul de divort l-am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cat dureaza procedura schimbarii regimului matrimonial? ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, cat dureaza procedura schimbarii regimului matrimonial? Adica de la depunerea cererii, inregistrarea etc pana la schimbarea lui efectiva. (vezi toată discuția)