avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de conducere

Faptul că, in contractul colectiv de muncă, o funcţie este considerată "de conducere", presupune sau nu acordarea sporului de conducere?
Într-un caz real, deşi funcţia este "de conducere", angajatorul susţine că nu a fost negociată acordarea acestui spor şi implicit, nu îl poate acorda.
Are sau nu dreptate angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 8 Noiembrie 2009
Depinde cine este angajatorul: de stat sau privat!
Astfel de spor este prevazut, de regula, in CCM al unitatii respective.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Daca exista CCM la nivel de unitate unde sunt definite/enumerate functiile de conducere(de exemplu Director,Director ...,Sef departament,Sef compartiment) iar in Fisa postului este functie de conducere, indiferent daca a fost negociat sau nu,este o greseala a angajatorului-candidatul nu avea de unde sa stie ca exista un astfel de spor,acesta trebuie acordat.
Daca nu a fost negociat un astfel de spor , atunci nu are de ce sa i se acorde. Asadar, in acest caz are dreptate angajatorul.
Angajatorul este o companie de stat, functia este de conducere, sporul si cuantumul acestuia este prevazut in CCM dar cum am mentionat, nu se acorda pe motiv ca nu a fost negociat. Se pare ca doar directorii il primesc, probabil pe motiv ca ei l-au negociat.

Va multumesc pentru raspunsuri!
CCM se aplica tuturor salariatilor din acea unitate .... Efectele contractului colectiv de muncă se întind asupra tuturor salariaţilor, chiar şi asupra celor care nu au fost reprezentaţi la negocierea şi încheierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugarea de atributii suplimentare in fisa postului poate duce la marirea salariului? Diaconu Camelia Diaconu Camelia Prin schimbarea de la 01 august a organigramei persoana care avea atributii in monitorizarea bugetului a fost trecuta la alt compartiment cu alte atributii in ... (vezi toată discuția)
Preaviz 15/30 zile. Vioreld Vioreld salutare. un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de conducere lumifatu lumifatu sunt angajata intrun centru de infrumusetare ca administrator si am in subordine 18 angajati. pe langa salariul de baza din contractul de munca, nu ar trebui ... (vezi toată discuția)