avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Recuperarea metalelor pretioase din deseuri electronice
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Recuperarea metalelor pretioase din deseuri electronice

Anul trecut am sesizat, ca de la chiriasul de sus si cel din stanga, vin substante extrem de toxice, corozive. Am facut sesizari numeroase catre Politia Locala, la Politia Sectorului, la Politia Arme si Substante toxice. Toti m-au trimis la DSP, pentru determinari de toxicitate. Locatarii in cauza nu deschid usa la prima vizita, indiferent de cine este la usa, Politie, etc, iar la a doua, au grija sa aeriseasca si sa adune tot cu ce lucreaza. Astfel ca nici DSP, nu a gasit nimic. Mentionez ca acestia sunt acoperiti si de administrator si presedinte. Acest proces se desfasoara cu acid clorhidric si acid sulfuric. Nu am mai suportat aerul otravit pe care-l inhalam de cateva luni bune, am hotarat sa vand ap. si sa ma mut. Numai ca vecinul de sus este student la Electronica, iar astia toti fac asa ceva. Nici nu mai am curajul sa o iau de la capat si ma gandesc sa ma mut si de aici. O cunostinta mi-a relatat un caz identic al prietenei sale, care dupa 20 de ani, a trebuit sa vanda ap. si sa plece din bloc.
Cel mai recent răspuns: Jupiterscorpia , utilizator 13:26, 26 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce intelegeti prin "vin substante extrem de toxice" ? Se regasesc in atmosfera de pe casa scarilor, in baie, in propriul dvs. apartament, in canalizare, etc. ?
Din toate aceste locuri, DJSP poate colecta probe pe care sa le analizeze si sa emita buletine de determinare, dupa caz, gaze/ substante toxice.
Nu este nevoie ca vecinii dvs. sa deschida usa si DJSP sa recolteze probe din incinta. Acestea se pot recolta la limita incintei.
In baza buletinelor de determinare noxe emise, care identifica si evalueaza cantitativ noxele din probele recoltate de DJSP, politia poate face cercetari in locatie si ma refer la o eventuala perchezitie dispusa de un judecator, caz in care pot fi depistate ca probe piese din care se recupereaza metale pretioase, respectiv metale pretioase recuperate.
Multumesc din suflet pentru raspuns, am mai scris unor jurnalisti, dar s-a lasat cu tacere. Aerul din casa, baie, bucatarie, hol casa scarii, de afara pe fereastra vine aerul care arde caile nazale, traheea, intra pana in plamani.
Procesul se desfasoara prin hidroliza, individul se foloseste de toate scurgerile prin care sa scape de solutii, inclusiv de aparatul de clima, care este fix deasupra geamului meu, pe aici scoate gazele.
Am sesizat administratia,impreuna cu vecina care este perete in perete cu ticalosul, nu s-a intamplat nimic.
Periodic vine noaptea un individ care vorbeste un fel de engleza, dupa intonatie pare ca ii da lectii. In rest acest nemernic, care este foarte tanar, nu face nimic altceva, decat asta. In locuinta lui nu se gateste, nu se aprinde gazul, nu se fumeaza, nu intra nimeni, nu iese nimeni. Miscarile din locuinta sunt hotesti, tocmai ca sa nu fie obligat sa deschida usa. Atitudinea celor de dincolo, era identica cu cea a acestuia. Ei sunt instruiti de o organizatie subterana, si au siguranta ca nu li se poate intampla nimic, functioneaza ca o secta. Aceleasi raspunsuri, aceasi atitudine. Cu toate presiunile care le-am facut, nu inceteaza.
In vechiul domiciliu am chemat si o firma particulara ptr determinarea noxelor, dupa ce am platit 700 lei , d-na director imi spune ca nu sunt aparate ptr acizii corozivi. Sincer aveam impresia ca este o adevarata conspiratie. Am sa fac tot ce m-ati sfatuit, dar nu cred in rezolvare. Am cumparat un purificator aer, care merge non stop, dar nu face fata, am sa cumpar si o masca de gaze, pana se rezolva .
Adica aerul de pe casa scarii va arde caile respiratorii doar in absenta autoritatilor? Este posibil sa aveti o sensibilitate si ar fi bine sa va faceti si ceva investigatii medicale in acest sens. Cat despre procesele chimice de care faceti vorba, e cazul sa mai invatati:
- daca s-ar lucra cu substante corozive, canalizarea ar fi fost praf dupa 1 luna maximum;
- acidul sulfuric nu miroase;
- noxele din aer (de regula industriale) sunt atat de variate incat nu exista firma pe lumea asta care sa le poata analiza pe toate. echipamentele ar costa imens, daca mai aveti astfel de initiative pe bani proprii, macar consultati lista determinarilor pe care le fac. orice firma serioasa are o astfel de lista pe site-ul propriu.
- splitul exterior de la aerul conditionat nu poate transfera in exterior aerul dinauntru. de aceea se cheama split.
- ce anume suspectati ca se hidrolizeaza?
si un sfat: iesiti din casa, stati la aer, mergeti la munte. personal, vara sufar des de iritatii ale ochilor si cailor nazale din cauza gazelor de esapament, masinile s-au inmultit peste masura.
Multumesc pentru raspuns, nu ati prea inteles descrierea mea.

Noxele exista in permanenta, se opresc doar. cand ticalosul simte, ca ar exista vreun pericol, de a fi descoperit.
Dupa un an si jumatate de respirat acizi corozivi, as vrea sa vad,cine nu ar fi intoxicat si cine nu ar fi ars in caile respiratorii.
Procesul de recuperarea metalelor pretioase se pot face si prin hidroliza, canalizarea este praf si pulbere, inundata toata coloana, cu toate astea ticalosul nu se opreste, este incredibil.
Tot aparatul de Clima este folosit pentru evacuarea substantelor. La o ploaie torentiala, am oprit lichid care curgea din aparat, nu va doresc sa mirositi asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spune legea despre detinerea acid azotic? ipop72 ipop72 daca se poate sa-mi oferiti niste linkuri cu ceea ce prevede legea despre detinerea de acizi azotic,clorhidric...VA MULTUMESC MULT! (vezi toată discuția)
Secretul din sticla de coca-cola POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Iubitorii de coca-cola trebuie sa citeasca neaparat ce scrie in articolul de mai jos. http://www.cecontineococacola.ro/#index.html Iata ce scrie in fisa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta incadrare in munca anamariacelik anamariacelik vreau sa depun un dosar de pensionare.La casa de pensii pentru adeverinta tip pentru incadrare in grupa II imi cere sa \"copleteze actul administrativ emis de ... (vezi toată discuția)