avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ÎNCHIDERE CONT BANCAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ÎNCHIDERE CONT BANCAR

Tatăl meu era titularul unul cont la BT iar eu împuternicita. Am mers cu Ci si cu o copie după actul de deces sa fac închiderea acestui cont.SURPRIZA a fost sa aflu atat de la doamna de la ghișeu cat si de la șefa băncii ca trebuie sa prezint pt blocare actul de deces in original iar pt închidere sa ma prezint dupa succesiune.Aceasta etapa va mai dura .Unde sa ma adresez sa rezolv problema?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:11, 25 August 2018
La orice birou notarial din circumscripția judecătoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu și dezbateti succesiunea pentru banii pe care i-a avut tatăl dvs in cont.
In baza certificatului de moștenitor ridicați suma și închideți contul.
Asa si daca nu-l inchideti care-i problema?
In maxim un an de zile sunt obligati sa-l inchida banca dupa ce va trimite o notificare daca acel cont ramane nefolosit in niciun fel
Da, după ce în prealabil s-a adunat o sumă considerabilă pentru administrarea contului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am facut succesiunea la notar si am obtinut certificatul ... Creita Creita Buna ziua. Am facut succesiunea la notar si am obtinut certificatul de unic mostenitor al mamei mele defuncte, intrand in posesia unei sume aflate la banca. ... (vezi toată discuția)
Mostenire Sima teodora Sima teodora Ce acte îmi trebuiesc pentru deschiderea parțială a succesiunii, ptr a putea beneficia de banii tatălui meu decedat. Mama trăiește iar noi suntem 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune si dezbatere de mostenire pe numele tatalui +sora decedatului(2 pe un titlu de proprietate pe pamant) Geta  853 @Yahoo. ro Geta 853 @Yahoo. ro tatal meu a decedat in luna a 10 a 2017. are titlu de proprietate pe numele lui sunt unica fiica ..ce acte sunt necesare pentru succesiune ( sa trec pe ... (vezi toată discuția)