avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... privind salariu bonus la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

privind salariu bonus la nastere

am nascut in decembrie 2007 si acumam aflat de acest salariu bonus care se da la nastere mamei .am facut o cerere la unitate si am primit un raspuns negativ cum ca unitatea nu acorda acest drept conform articolului290din 21 ianuarie2009din contractul colectiv de munca. e posibil asa ceva .v-am lamurit sau mai vreti mai multe detalii
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:24, 6 Noiembrie 2009
1. Aveti dreptul la un salariu mediu pe unitate conform CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
...c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
2. Daca nu il primiti puteti sa-l dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
3. Atentie ca puteti sa cereti acesti bani pana implineste copilul 3 ani, apoi se prescrie.
4. Nu inteleg ce este acela art.290 din 21 ian.2009 (!?).
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
CCM unic la nivel national 2007-2010
Art 3 (3) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie 15% din brut / concediu maternitate andira andira Buna ziua, Va rog, am doua intrebari: in ce conditii pot beneficia de compensarea de 15% din brut, pe minim 6 saptamani din durata concediului de ... (vezi toată discuția)
Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)