am nascut in decembrie 2007 si acumam aflat de acest salariu bonus care se da la nastere mamei .am facut o cerere la unitate si am primit un raspuns negativ cum ca unitatea nu acorda acest drept conform articolului290din 21 ianuarie2009din contractul colectiv de munca. e posibil asa ceva .v-am lamurit sau mai vreti mai multe detalii
1. Aveti dreptul la un salariu mediu pe unitate conform CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
...c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
2. Daca nu il primiti puteti sa-l dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
3. Atentie ca puteti sa cereti acesti bani pana implineste copilul 3 ani, apoi se prescrie.
4. Nu inteleg ce este acela art.290 din 21 ian.2009 (!?).
CCM unic la nivel national 2007-2010
Art 3 (3) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.