Va dau un citat din noul proiect al legii pensiilor (care va trece in parlament pentru ca PSD+ALDE au majoritate) Art. 187. – (1) La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă: a) Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare și actele subsecvente emise în baza acesteia; Am sunat la Ministerul Muncii la Bucuresti si mi-au raspuns ca actele subsecvente sunt deciziile de pensionare ale caselor de pensii si actele medicale de constatare a invaliditatii intemeiate pe legea 263/2010 si vor fi mai mult ca sigur abrogate (am pensie de urmas cu invaliditate in baza acestei legi) pensie pentru care pe principiul contributivitatii mi-au cerut o zi vechime si am dus anii de facultate (era mai usor decat sa umblu dupa firmele care m-au dat afara pentru crizele epileptice pe care le-am avut la servici si care multe nu mi-au platit contributiile la pensii). Ce pot sa fac legat de faptul ca aceasta prevedere imi va taia pensia de urmas total si nu o voi mai putea reconstitui prin perioade assimilate, ca nu am 15 ani vechime efectiv lucrati ca sa mi se recunoasca perioadele asimilate, abrogarea actelor subsecvente legii 263/2010 este cu effect retroactiv si din punctul meu de vedere incalca si decizia CCR 872/2010 (decizia care a abrogat taierea pensiilor de catre Basescu) v-as da un citat din aceasta decizie CCR " In consecinta, avand in vedere gradul ridicat de protectie oferit prin Constitutie acestui drept, pentru motivele sus aratate, reducerea cuantumului pensiei contributive, indifferent de procent si indifferent de perioada, nu poate fi realizata."Ce pot face legat faptul ca imi vor taia pensia de urmas cu invaliditate in totalitate in mod retroactiv pentru ca in momentul stabilirii ei nu am avut 15 ani vechime, ci mi s-a cerut o zi vechime pe principiul contributivitatii din legea 263/2010? Mentionez ca nu am bani sa imi permit un proces si nu exista cine sa ma sustina financiar dupa taierea pensiei.