Buna ziua.am un prieten care e casatorit.casa ia facut acte sotiei pe ea cu uzufruct viager.sotia lui de 3 ani nu mai da pe acasa.nu a mai venit.el fiind in virsta si bolnav are nevoie de ingrijire.pot merge cu el la notar sa imi faca mie imputernicire sa am grija de el?
Ca sa aveti grija de el, nu va trebuie împuternicire. Îl puteți îngriji oricand.
Dacă va referiți la faptul că îl îngrijiți in schimbul casei, pentru aceasta se încheie un contract de întreținere.
Însă având în vedere ca deja i-a făcut acte soției, nu mai poate transmite bunul printr-un alt contract.
nu.nu e vorba de casa.daca sotia lui vede ca vin in casa ma da afara.aude din vecini.eu vreau doar sa pot intra in casa sa il ingrijesc.poateface imputernicire?
Dacă dreptul de uzufruct viager a fost constituit in favoarea sotului, in calitate de uzufructuar, are dreptul să locuiască în imobil, să îl folosească și să permită accesul oricui dorește in imobil. Deci nu o sa va dea nimeni afara din casa.
uzufructul a fost constituit in favoarea sotiei.dar aceasta de 3 ani nu mai are grija de el.daca afla ca vine cineva sa il ingrijeasca ii interzice acelei persoane drept7l de a intra in casa.de aceea doresc sa stiu daca imi poate face imputernicire.sa pot intra in casa sa il ingrijesc
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă uzufructuarul este soția, da, va poate interzice accesul în imobil.
O procura nu poate împiedica acest lucru, ca de îngrijit, puteti sa il îngrijiți oriunde, nu in acel imobil.
Drept de uzufruct
Alina040404
Buna ziua,
In cazul cedarii unui uzufruct constituit pe numele unuia dintre soti al unui bun dobandit in timpul casatoriei, uzufructul de asemenea constituit ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)