avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Firmele de colectare deseuri sunt obligate sa puna la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Firmele de colectare deseuri sunt obligate sa puna la dispozitie pubele de colectare selectiva?

Buna ziua,

Vin la dumneavoastra cu speranta ca poate cunoasteti o lege care sa ma ajute sa oblig firma de colectare deseuri, ROSAL, sa puna la dispozitie pubele de colectare selectiva. Orasul in care locuiesc este Popesti-Leordeni, Ilfov.

De asemenea, in cazul in care colectarea deseurilor se face intr-un mod defectuos, ce autoritate pot sesiza?


Multumesc anticipat,
Zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 27 August 2018
Operatorii serviciului de salubrizare au obligaţia de a pune la dispoziţia deţinătorilor de deşeuri containerele/recipientele, precum şi, după caz, sacii necesari realizării activităţii de precolectare separată a deşeurilor. Costurile de achiziţionare a acestora se includ în tariful ofertat pentru prestarea activităţii de colectare separată şi transportul separat al deşeurilor, dacă nu sunt puse la dispoziţie de delegatar.

De asemenea, potrivit dnei viceprim-ministru şi ministrul Mediului, autoritățile publice locale împreună cu societățile de salubrizare trebuie sa pună la dispoziție cetățenilor pubele diferite pentru colectarea deșeurilor pe tip de material: PET, hârtie, sticlă, metal.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. vreau sa stiu firma de colectare deseuri ce obligatii are CalinIonMihai CalinIonMihai Buna. Vreau sa stiu firma de de colectare deseuri ce obligatii are? nu trebuie sa imi ofere ghena de gunoi? container? trebuie sa cumpar tot eu? ei ca raspuns ... (vezi toată discuția)
Contract salubrizare / ordin 112/2007 RaDracones RaDracones Extras din - ORDIN ANRSC 112/2007 CONTRACT-CADRU de prestare a serviciului de salubrizare a localităţilor ART. 10 Utilizatorul are următoarele ... (vezi toată discuția)
Mediu - deseurile alimentare viorelh viorelh Buna ziua, As vrea sa stiu in ce categorie se incadreaza tipurile de deseu provenite din activitati de debarasare, restaurante, cantine, firme catering, ... (vezi toată discuția)