avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie boala

am incercat sa depun cerere pentru recalcularea pensiei de boala, dupa ce pensia minima a devenit 640 lei, dar d-na de la ghiseul respectiv din cadrul institutiei din brasov a refuzat sa-mi primeasca cererea fara argumente.
mentionez ca am pensie de boala permanenta dupa 21 de ani vechime, iar pensia mea acum este de 667 de lei, in conditiile in care am avut 606 lei cand pensia minima era de 520 de lei.
oare nu am dreptul sa cer recalcularea pensiei ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:36, 29 August 2018
La acest moment ce fel de pensie aveti?
Invaliditate.
Limita de varsta.
Pensie de boala nerevizuibila
Din anul 2010
Pe ce motiv ati cerut recalcularea ?
Am iesit la pensie de invaliditate in anul 2010 cu o pensie de 445 lei.Cand pensia minima sociala era de 520 lei eu primeam 601 lei iar in iulie 2018 cand pensia minima are valoarea de 640 eu am primit 667 lei.Am stagiu complet de cotizare realizat 21 ani si 14 zile.Diferenta intre pensia sociala minima si pensia primita m-a facut sa cer recalcularea.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate/handicap schizofrenie mcr100 mcr100 Buna ziua, Intrucat sunt bolnav de schizofrenie de la varsta de 26 de ani, acum avand 33 de ani doresc sa va adresez trei intrebari: 1. Pentru pensia de ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie grad 3 de invaliditate ciprian_vintea ciprian_vintea Buna ziua, Am primit decizia de pensionare pe caz de boala grad 3 de invaliditate. Valoarea pensiei este injumatatita intrucat pot lucra maxim 4 ore? Daca ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala si handicap Luminița S. Luminița S. Buna ziua.In iunie 2016 am fost diagnosticata cu tumora san cu gradul 1 de malignitate si metastaza limfonodulara acuma stanga.Am urmat tratamentul cuvenit ... (vezi toată discuția)