avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Web Scraping
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Web Scraping

Buna ziua in conditiile republicarii de informatii in mediul digital (pe un site) cum ar fi anunturile, videourile sau a unor informatii cu caracter tehnic (indicand sursa), folosind Web Scraping-ul (un "progamel" care incarca de pe alte site-uri informatii pe care le republica). poate fi considerata o activitate care contravine vreunei legi?

Mentionez ca sursa este citata ba mai mult, jumatate din informatii vor putea fi parcurse pe sursa (site-ul) de pe care a fost culeasa informatia respectiva, Un exemplu in acest sens este "autouncle.ro" iar la scara ceva mai mare poate fi considerat chiar Google care colecteaza informatia si apoi o publica intr-o anumita ordine in browser-ul web in functie de proprii algoritmi. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:15, 28 August 2018
depinde ce anume republicati. daca este ceva de tip wikipedia, care permite preluarea la liber, nu e nici o problema. dar pentru wiki nu merita sa va bateti capul, astfel ca veti avea probleme cu site-urile de continut, unde scrie clar ca datele se preiau, nu doar cu mentionarea originii, ci si cu acordul lor expres. cititi termenii si conditiile si veti vedea cu stau lucrurile. Cand veti ajunge la nivelul lui Google, va veti putea permite o pozitie de forta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directionare prin link-uri de pe un site kitiutza kitiutza Este legal sa postez pe un site un link sau mai multe link-uri fara a cere acordul proprietarului site-ului la care face referire acele link-uri? (vezi toată discuția)
Infractiune informatica? ramiha ramiha Buna ziua, Pot fi incadrate ca infractiune informatica urmatoarele actiuni? 1. Scanarea automata a continutului public a unui site si stocarea ... (vezi toată discuția)
Problema cu postarile pe supermuzica.net.... ContSters145985 ContSters145985 Am pus pe un site criticile de pe alt site dar nu in totalitate pana in 500 de cuvinte si max jumate din articol si am pus si sursa, tot intra administratorul ... (vezi toată discuția)