avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut persoana juridica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut persoana juridica

Buna ziua,
In urma cu un an de zile am creditat o societate comerciala cu aproximativ 10.000 euru. Creditarea am facut-o in urma promisiunii unuia dintre asociati de a deveni parteneri 50-50%. Dovada creditarii nu s-a mai intors la mine semnata de catre administratorul firmei, care la momentul respectiv era si asociat in firma cu 50%.
Dupa ce am dat banii, s-au facut niste investitii achizitionadu-se utilaje. Asociatul a contactat un alt om de afaceri pentru a atrage investitii suplimentare in valoare de 25.000 euro. Dupa ce a gasit un om de afaceri care a fost dispusa sa investeasca suma solicitata, partile sociale din cadrul firmei s-au modificat in felul urmator:
Administratorul firmei a cedat catre investitor toate partile sociale (50% din total) si al doilea asociat, cel care mi-a propus sa devenim parteneri a cedat catre investitor 30% din partile sale, intr-un final investitorul avand 80% din partile sociale.
Singura dovada pe care o am ca i-am dat banii si ca mi-a propus o asociere in schimbul acestora sunt toate discutiile telefonice pe care le-am avut cu persoana respectiva, pe care le-am salvat.

Am vreo sansa sa imi recuperez banii ? Daca da, cum ? Pe cale civila, sau pe cale penala?
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 15:31, 27 August 2018
cum ati dat banii? Prin banca sau i-ati inmanat persoanei respective? ce inseamna "dovada creditarii" la care ati facut referire in mesajul dumneavoastra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil sau nu - anulare contract cesiune parti sociale laurashield laurashield Buna seara, As dori citeva raspunsuri, daca e posibil, la o situatie in care ma aflu in momentul de fata ! ….3 minute de citit atent ! In anul ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma horia51 horia51 1. doresc sa cesionez(vand)50%actiuni firma cu profil medical. Asociatul nu este de acord sa cumpere cota mea dar nici sa vanda. Ce este de facut? 2. actualul ... (vezi toată discuția)
Deschidere dosar pentru actionare in instanta laurashield laurashield Buna ziua, As dori sa aflu cum pot deschide un dosar, pentru a da pe cineva in judecata, fara a apela la ajutorul cuiva. Carea sint pasii de urmat, unde se ... (vezi toată discuția)