Buna ziua,
In urma cu un an de zile am creditat o societate comerciala cu aproximativ 10.000 euru. Creditarea am facut-o in urma promisiunii unuia dintre asociati de a deveni parteneri 50-50%. Dovada creditarii nu s-a mai intors la mine semnata de catre administratorul firmei, care la momentul respectiv era si asociat in firma cu 50%.
Dupa ce am dat banii, s-au facut niste investitii achizitionadu-se utilaje. Asociatul a contactat un alt om de afaceri pentru a atrage investitii suplimentare in valoare de 25.000 euro. Dupa ce a gasit un om de afaceri care a fost dispusa sa investeasca suma solicitata, partile sociale din cadrul firmei s-au modificat in felul urmator:
Administratorul firmei a cedat catre investitor toate partile sociale (50% din total) si al doilea asociat, cel care mi-a propus sa devenim parteneri a cedat catre investitor 30% din partile sale, intr-un final investitorul avand 80% din partile sociale.
Singura dovada pe care o am ca i-am dat banii si ca mi-a propus o asociere in schimbul acestora sunt toate discutiile telefonice pe care le-am avut cu persoana respectiva, pe care le-am salvat.
Am vreo sansa sa imi recuperez banii ? Daca da, cum ? Pe cale civila, sau pe cale penala?
Cesiune firma
horia51
1. doresc sa cesionez(vand)50%actiuni firma cu profil medical. Asociatul nu este de acord sa cumpere cota mea dar nici sa vanda. Ce este de facut?
2. actualul ... (vezi toată discuția)