avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune firma

1. doresc sa cesionez(vand)50%actiuni firma cu profil medical. Asociatul nu este de acord sa cumpere cota mea dar nici sa vanda. Ce este de facut?
2. actualul sediu al firmei a fost cumparat 50% cu fonduri personale, restul cu credit banca. La data vanzarii(cesionarii) cum pot recupera suma investita?- Echivalent a 75% dintr-un apartament cu 2 camere in Dristor.
Cel mai recent răspuns: horia51 , utilizator 13:08, 21 Iulie 2011
Puteti sa va vindeti partea si unei alte persoane, nu numai asociatului.
Valoarea de vanzare o stabiliti dumneavostra si poate fi mai mare decat valoarea nominala a partilor sociale.
Sediul firmei , cel achizitionat, a fost cumparat pe firma sau pe numele dumneavoastra(persoana fizica) si l-ati pus spre folosinta firmei? Acel credit bancar e pe firma sau pe numele dumneavoastra?
Puteti cesiona partile dvs sociale unei terte persoane, nu neaparat celuilalt asociat, care ulterior cesiunii va deveni asociat al societatii cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din aceasta calitate. Pentru a va recupera contravaloarea partilor sociale detinute precum si toate investitiile facute in societate din fondurile dvs proprii va trebui sa incheiati un contract de cesiune cu terta persoana care in schimbul partilor sociale pe care i le cedati va trebui sa va achite contravaloarea lor si a investitiilor facute de dvs in societate.
Daca nu este de acord cu niciuna din propunerile Dvs .... si daca Dvs nu mai doriti sa ramaneti in societate - va adresati instantei si societatea se dizolva.
Se numeste un lichidator si acesta lichideaza societatea dandu-i fiecarui asociat partea legala. ( nu recomand aceasta varianta cea mai buna fiind BUNAINTELEGERE a asociatilor)

Succes!
1/2 din valoarea imobilului l-am platit cash, banii provenind dintr-o vanzare imobiliara proprie(act vanzare notarial). Restul de 1/2 s-a constituit credit bancar, achitat pana in 2004. Vanzatorul declara ca a primit cash de la "cumparatoare" aici in textul notarial se refera la societatea cumparatoare, nicidecum la asociatul care a adat banii cash.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire abuziva din firma mariaPad mariaPad Sunt detinator a 50% din partile sociale ale unui srl. Celelalte 50% sunt detinute de o familie a unor fosti prieteni. Avem impreuna o investitie importanta ... (vezi toată discuția)
Vanzare afacere Senzoor Senzoor am o casa la tara,pe firma,as dorii sa vand si nu stiu care sunt pasii,as avea trei variante; sa vand cu firma cu tot,sa vand fara firma ,sau,sa-mi vand mie ca ... (vezi toată discuția)
Retragere actionar cu preluare imobile venere venere Buna ziua! Suntem o societate cu 4 actionari, detinem parti sociale in mod egal. Un actionar (25% ) doreste retragerea din societate cu preluarea unor imobile ... (vezi toată discuția)