avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Speta penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Speta penal

A sustrage un servetel dintr-un pachet lasat pe banca de colegul sau B, acesta fiind plecat in pauza iar A avand nevoie urgenta recurge l-a a lua un servetel fara consimtamantul acestuia.
Fapta lui A constituie furt?
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Dalia Elena, utilizator
Buna seara! Daca este sa va raportati juridic furtul consta in luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, insa dat fiind valoarea neinsemnata a unui servetel de hartie dintr-un pachet, nu se va alege cu dosar penal, insa ati putea ca semn de multumire daca a fost suparat atat de tare colegul Dvs. si nu a inteles necesitatea Dvs. urgenta de a folosi intr-un anumit moment de impas un servetel, puteti sa ii oferiti un alt pachet de servetele. :)
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Carmen Matei, Avocat


Multumesc frumos pt raspuns! Ma interesa doar daca indeplineste elementele constitutive pt infractiunea de furt, pt ca in opinia mea le indeplineste, iar anul trecut a fost o speta asemanatoare la admiterea in profesia de avocat stagiar.
O seara buna!
Am inteles. Luat ca defintie infractiunea de furt si cele prezentate de Dvs. ca speta sunt intrunite, intr-adevar, elementele constitutive ale acestei infractiuni, insa este vorba despre o atingere minima adusa uneia din valorile aparate de lege, iar prin continutul ei concret, este lipsita in mod vadit de importanta si nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.

La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.

Mult succes!


Multumesc frumos pt cele prezentate, o seara buna!
@Avocat Carmen Matei:
Conf. NCP, infracţiunea este fapta prevăzută de legea penală, săvârşită cu vinovăţie, nejustificată şi imputabilă persoanei care a săvârşit-o.
Pericolul social al unei fapte nu mai este prevazut in noul cod ca element constitutiv al infractiunii.

Alte discuții în legătură

Nedreptate?????? DIICOT DIICOT AM fost cercetat de diicot ptr art 264 cod penal(( favorizarea infractorului)))si mi sa dat S.U.P. deoarece nu exista elementul constitutiv al faptei. pina ... (vezi toată discuția)
Tentativa de furt hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am depus plangere impotriva unui individ pt. tentativa de furt. Acesta a alimentat combustibil in ... (vezi toată discuția)
Executare silita versus scoatere de sub urmarire penala santiri13 santiri13 A avut loc un proces civil in care pt \"nepredarea\" unor polite de asigurare o firma de asigurari a obtinut o sentinta de plata a unor despagubiri....... in ... (vezi toată discuția)