avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reducerea perioadei de suspendare a permisului auto, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reducerea perioadei de suspendare a permisului auto, la cerere

Buna ziua,

Conform Art. 221 din Codul Rutier perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, mai multe conditii printre care si cea de la lit d): "în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie".

Doresc o opinie argumentata juridic privind momentul de la care curge termenul de 2 ani prevazut in lege:

1) data la care se constata contraventia pentru care se decide si masura complementara a suspendarii dreptului de a conduce autovehicole (data la care se dispune masura suspendarii);
2) data de la care incepe propriu zis executarea masurii de suspendare a dreptului de a conduce (de regula +15 zile de la constatarea contraventiei);
3) data la care inceteaza executarea masurii complementare de suspendare a dreptului de a conduce autovehicole.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Contabil2207, utilizator

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului de conducere. ce trebuie sa fac? ajutati-ma! va rog! ContSters265345 ContSters265345 Azi m-a prins radarul in localitate cu 105 km/h, am categoriile BE CE, categoria B o am din aprilie 2012. Am luat 10 puncte amenda si retinerea permisului de ... (vezi toată discuția)
Reducerea perioadei de suspendare a permisului auto Florin82 Florin82 Buna ziua, in 11.11.2012 mi-a fost retinut permisul de conducere pt 90 zile pt viteza. am o intrebare vis-a-vis de aplicabilitatea reducerii perioadei la ... (vezi toată discuția)
Permis dra6os dra6os Bună seara, astăzi am depășit limita de viteză în localitate, am avut 102 km/h și mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 zile si ... (vezi toată discuția)