avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva se recupereaza la asociatii de proprietari pentru ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva se recupereaza la asociatii de proprietari pentru chelt de reparatii

cf legii 230/2007 se constituie fd de reparatii pentru reparatii curente si lucrari la asociatii de proprietari .se recupereaza tva-ul de la facturile de reparatii?#-o
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:13, 13 Noiembrie 2009
Nu. TVA-ul intra pe cheltuielile asociatiei, adica valoarea consumata din fondul de reparatii este toata factura, inclusiv TVA.
daca am reparatii si am platit o factura pentru manopera si materiale nu pot cere sa recuperez sau rambursare tva?
Asociatiile de proprietari nu sunt platitoare de TVA si prin urmare nu isi pot deduce sau recupera TVA-ul. Din punct de vedere al TVA sunteti "consumatorul final" ca si o persoana fizica.

Daca doriti sa faceti economii cu TVA-ul, cautati furnizori de servicii si materiale care nu sunt platitori de TVA. Binenteles, in masura in care ofertele lor de pret nu sunt mai mari decat ofertele de pret incluzand TVA ale altor furnizori.
Raspunsul dat de Imago Expert Consult SRL este cel corect (entitatile neplatitoare de TVA trebuie sa trateze aceasta taxa ca si cum nu ar exista).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva sau neplatitor petrea loredana petrea loredana La infiintare unei firme in prelucrarea lemnului, cum e mai bine platitoare de tva sau neplatitoare? (vezi toată discuția)
Tragerea la raspundere a administratorului in cazul unei ``reparatii cu costuri si calitate indoielnica`` Conrad Conrad Din fondul de reparatii al blocului s-a efectuat o plata de x ron catre o persoana fizica autorizata(cunostinta a administratorului) pentru o reparatie la ... (vezi toată discuția)
Sunt in pierdere din cauza tva? doigabi doigabi Am facturat niste materiale cu adaos 10% unui tert care le-a inscriptionat si acum mi le-a facturat inapoi adaugand manopera respectiva. Pana aici e bine. ... (vezi toată discuția)