avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda Parcare Spatii Verzi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda Parcare Spatii Verzi

Pe 20 luna asta (August) am fost la Eforie Nord . Negasind un loc de parcare am procedat gresit , am ales sa parchez pe un scuar de pe langa hotel Belona unde au mai parcat alte 30-40-100 masini cat tine scuarul ala
Am lasat masina acolo , am plecat pe plaja si cand m-am intors seara aveam avertismentul ala in stergator prins.
I-am dar importanta abea dupa ce am oprit pe o benzinarie pe autostrada
Am sunat la numarul ala sa intrebem si ne-au spus asa :
''Numarul dupa chitanta aia ( i l-am dat )
In data de 20 a-ti parcat pe spatiu verde bla bla bla
Colegul care v-a lasat asta in geam a iesit acum din tura se intoarce maine dimineata , veniti atunci , achitati . ''
Pai doamna , nu va suparati , dar am plecat mai am putin pana la Bucuresti
Mi-a spus :
''Nici o problema va vine acasa dupa doua saptamani amenda este cuprinsa intre 350-1000 lei , dar daca achitati in prima zi este la jumatate , de obicei se da minim (350)
Acum intrebarile :
1) prima zii nu este cea de 20 in care mi-a lasat aia in geam !?!??!?! sau prima e cand apare acasa amenda peste doua saptamani cand a spus doamna ?!
2) masina nu e nici pe numele meu nici a mea !!!! este a unui prieten !!
Femeia ne-a spus ca trebuie data si o declaratie ceva cine a condus masina ca nu e doar amenda ci si 3 puncte de penalizare!!!
Unde trebuie sa fac asta ???
3) Unde se platesc amenzile ?!?!?
Am uitat sa mentionez ca sunt incepator , am permis de 6 luni .
Nu ca nu stiam de asta cu spatiul verde , dar pur si simplu nu am realizar dupa ce m-am invartit de 3 ori pe acolo in speranta de a gasii un loc de parcare .
Ideea e ca vreau sa stiu mai multe despre amenda sa nu ma trezesec ca am de platit foarte mult.
Amenda ar trebuii sa apara acasa la baiatul asta pe 2 septembrie , dupa doua saptamani de cand mi-a fost lasata foaia in geam .
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:25, 2 Septembrie 2018
1. Se ia in considerare data cand se semneaza de primirea PV de contraventie. Se plateste jumatate din minimul amenzii prevazute pentru parcare interzisa. Amicul trebuie sa plateasca amenda contraventionala imediat ce primeste PV de contraventie si apoi va intelegeti cu el.
2. PV de contraventie se trimite la adresa de domiciliu a proprietarului. Acesta va primi si cele 3 puncte de penalizare.
Declaratiile cu cine a condus masina se dau la politie, de regula la sectia agentului care a emis/ semnat PV de contraventie. Este destul de umblat, motiv pentru care va trebui sa va intelegeti cu amicul si din acest punct de vedere.
3. Amenzile contraventionale se platesc la CEC sau la Trezorerie daca se primeste PV de contraventie acasa, direct de la politie.
Daca se primeste somatie de plata de la Serviciul de taxe si impozite din cadrul primariei localitatii in care soferul are domiciliul, atunci se achita la casieria primariei.
Fiind sofer incepator ar trebui sa aveti proaspete in minte regulile si semnele de circulatie rutiera.
buna ziua
Pe data de 16.08.2018 si eu am procedat exact ca d-tra am parcat pe spatiul verde tot in eforie - nord in fata hotelului Astoria pt. ca doar acolo am gasit loc de parcare. si mie mi-au lasat instiintarea pe parbriz si era gata sa o arunc crezand ca este o reclama... am sunat la nr-ul de tel. si surpriza a trebuit sa merg in eforie-sud sa platesc amenda la jumatate adica 175 lei... adica am pierdut jumatate de zi pe acolo. in mod normal daca o sa primiti amenda acasa trebuie platita imediat cum ati primit instiintarea . o veti plati la ghiseul primariei la taxe si impozite altfel se dubleaza ...deci veti avea de platit 175 lei...
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
elisoara_toma@yahoo.com, utilizator
stimate domn nu a parcat pe spatiul verde ca nu a stiut semnele de circulatie rutiera sau regulile ci pt. ca acolo a gasit loc... probabil nu ati fost in zona si nu cunoasteti situatia sau ati fost si sunteti de acord cu ceea ce se intampla acolo ceea ce este foarte grav ...
Codul rutier trebuie respectat indiferent ca gasiti sau nu gasiti loc de parcare amenajat unde puteti parca legal.
Puteti comenta, puteti sa fiti nemultumita, puteti reclama la primarie, dar legea este egala pentru toti.
In strainatate amenzile sunt drastice si mult mai consistente valoric pentru parcare in loc nepermis. Credeti ca acolo politistii stau la discutii si sunt sensibili la vaicarelile soferilor ?! Sunt tari in care se confisca masina pentru parcare ilegala.
Vrem sa traim ca in vest, dar sa ne comportam ca la noi, in continuare ....
acolo sint locuri de parcare nu se compara situatia ... cat priveste cuantumul amenzilor nu mai comparati ca nici salariile nu sint ca cele din vest . si nici acolo nu e totul roz cum pare din Romania .
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
elisoara_toma@yahoo.com, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda parcare pe spatiul verde elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Buna ziua, Am fost pe litoral in zona Eforie-Nord si am parcat masina proprietate personala pe spatiul verde din fata hotelului pentru ca nu am gasit loc de ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda “stationare pe zona destinata spatiului verde” Roxana Ilie Roxana Ilie Buna ziua! Am primit astazi 25.09.2020 ,la posta, o scrisoare de informare (privind incalcarea unor norme referitoare la protectia mediului) ce ma ... (vezi toată discuția)
Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire ... _stefan _stefan Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire interzisa Buna ziua am primit amenda cu proces verbal la stergator ca am parcat pe ... (vezi toată discuția)