avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda parcare pe spatiul verde
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda parcare pe spatiul verde

Buna ziua,

Am fost pe litoral in zona Eforie-Nord si am parcat masina proprietate personala pe spatiul verde din fata hotelului pentru ca nu am gasit loc de parcare . Un politist local mi-a intocmit proces-verbal de constatare si am platit 175 lei. In procesul-verbal s-a specificat ca am distrus spatiul verde... Daca ar fi fost locuri de parcare si as fi parcat pe spatiul verde atunci as fi fost de acord cu amenda, dar nu este vina mea ca in plin sezon estival nu se gasesc locuri de parcare. Intrebarea mea este daca pot sa fac contestatie pt. ca nu este normal ceea ce se intampla.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
elisoara_toma@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: elisoara_toma@yahoo.com , utilizator 16:14, 30 August 2018
De contestat puteti contesta, este dreptul dvs., dar atata timp cat exista semn de parcare interzisa/ spatiu verde, greu de crezut ca veti avea sorti de izbanda.
Codul rutier nu mentioneaza posibilitatea de a parca in locuri interzise daca nu aveti loc in parcare organizata.
nu era semn era un articol dintr-o lege a consiliului local scris pe un panou fixat pe un suport dintr-o teava ...
POPA GHEORGHE a scris:

De contestat puteti contesta, este dreptul dvs., dar atata timp cat exista semn de parcare interzisa/ spatiu verde, greu de crezut ca veti avea sorti de izbanda.
Codul rutier nu mentioneaza posibilitatea de a parca in locuri interzise daca nu aveti loc in parcare organizata.

In Codul rutier nu este permisa parcarea pe spatiul verde. In plus, spuneti ca era si o avertizare conforma cu o hotarare de consiliu local.
trebuie sa existe si exceptii... e mai usor sa nu ai spatii de parcare si sa dai amenzi decat sa faci locuri de parcare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare spatii verzi ktaflorin14 ktaflorin14 Pe 20 luna asta (August) am fost la Eforie Nord . Negasind un loc de parcare am procedat gresit , am ales sa parchez pe un scuar de pe langa hotel Belona unde ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda “stationare pe zona destinata spatiului verde” Roxana Ilie Roxana Ilie Buna ziua! Am primit astazi 25.09.2020 ,la posta, o scrisoare de informare (privind incalcarea unor norme referitoare la protectia mediului) ce ma ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani ridicare auto din sectorul 1 ZSPm ZSPm Ieri, 4.11.2010, mi`a fost ridicata masina de pe un \"spatiu verde\" de langa Bd. Kiseleff. Ce m`a surprins a fost faptul ca in zona nu era niciun indicator ... (vezi toată discuția)