avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Motorul mașinii nu poate repara și trebuie schimbat. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Motorul mașinii nu poate repara și trebuie schimbat. Se poate trece în cartea mașinii alt cod motor?

Buna! Am o mașină cu un motor de 1.8benzina 20valve fără turbo 125cp 92kw cod motor AJP.
Din păcate nu se mai poate repara motoru și nici nu găsesc alt motor cu codul AJP. Întrebare mea este... Pot sa pun motor de 1.8benzina 20valve 125cp fără turbo dar codul motor este ADR.
Se poate trece în cartea mașini alt cod motor? Amân doua motoare sunt de audi.
Aștept răspunsul dumneavoastră cu nerabdare mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lukacs gimi , utilizator 00:29, 10 Octombrie 2018
Anterior montarii noului motor,intrebati RAR daca accepta producatorul modificarea,sau puteti solicita direct reprezentantilor marcii sa comunice daca este admisibila inlocuirea
In situatia inlocuirii motorului se completeaza fie rubrica B din CIV fie se consemneaza in fereastra de sub rubrica A
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inlocuirea motorului cu unul cu alt cod nu prezinta nicio problema daca motorul care urmeaza fie montat pe autoturism este compatibil cu sistemele si instalatiile autoturismului pe care se monteaza. Atestarea compatibilitatii se face de catre reprezentanta AUDI. Cereti de la reprezentanta un aviz scris privind compatibilitatea. Pe baza acestui aviz RAR-ul va consemna in CIV noul motor al autoturismului.
ing. Ioan Ciobanu
In cazul montarii de motor -altul decat cel original,RAR pansoneaza serie noua pe motor
~ Conținut șters la cerere ~

grosuanatolie a scris:

Seria sasiului nu se mai poansoneaza pe motor. Motorul este considerat ca piesa schimb.
Motorul are el o serie, un cod al.lui, care se va trece in CIV si in talon.

Seria sasiului nu s-a inscriptionat niciodata pe motor. Seria motorului se inscriptioneaza prin poansonare pe blocul motor.
Seria motorului nu se inscrie in certificatul de inmatriculare, ci numai in cartea de identitate.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Motor cielo schimbat mircea111radu mircea111radu Buna seara! Am si eu o intrebare am schimbat motorul de pe un autoturism cielo pentru ca consuma ulei si intretimp mi-a expirat butelia de gpl, am schimbato ... (vezi toată discuția)
Rar nu face omologare pe motor schimbat (motorul e piesa de schimb, unde e problema?) IdaTuning IdaTuning Buna ziua, astazi am fost la registru sa perfectez actele pentru o masina care urma sa o vand (ford mondeo) masina a fost cumparata personal de mine si din ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor autoturism tetcu tetcu Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spune-ti daca schimb motorul unui Renault T WINGO cu altul second si care are acelasi tip, acelasi cod,aceleasi ... (vezi toată discuția)