Buna seara!Sunt casatorita cu un cetatean strain(turc) am avut cununia civila pe 1 iulie 2009 si si pe data de 1 noiembrie ma dat afara din casa...cred ca sa casatorit cu mine pentru acte...si ia dat viza pe 5 ani...acum vreau sa bag divort am si io o intrebare : Isi pierde viza daca divortez de el?Astept si eu un raspuns.Multumesc
Bineinteles ca da. Are viza prin casatorie, daca divorteaza o pierde. Ar trebui sa mergi sa anunti la Politia Straini, o sa afli acolo mai multe. Probabil el nu este bine informat, altfel nu te dadea afara din casa.
Multa bafta!
In momentul pronuntarii divortului, v-a primi somatie din partea Oficiului Roman de Imigrari ca in termen de 30 de zile sa paraseasca teritoriul tarii si automat se anuleaza permisul de sedere.
Recomand si eu adresarea catre politie "directia straini", s-ar putea ca in situatia in care v-a obligat sa parasiti domiciliul, sa vada granita (fortat) chiar mai devreme decat inainte de termenul de pronuntare a divortului.
introduceti actiune de divort din culpa exclusiva a sotului .
indiferent ca este sau nu de acord cu desfacerea casatoriei, instanta se va pronunta, avand in vedere mai ales comportamentul necuviincios vis-a-vis de dvs .
instanta competenta este cea de la domiciliul comun al sotilor /sau de la domiciliul paratului .
va trebuie martori . in procesele de divort pot avea calitatea de martori inclusiv rudele pana la gradul III inclusiv, cu exceptia descendentilor .