avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract de asistenta juridica
Discuție deschisă în Executare silită

contract de asistenta juridica

daca nu se achita onorariul de avocat chiar daca este semnat contract de asistenta juridica ce se poate intampla? in unul din articolele se precizeaza ca acel contract reprezinta titlu executoriu. ce poate face avocatul impotriva acestuia?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:34, 10 Noiembrie 2009
Contractul de asistenta juridica reprezinta titlu executoriu ioar avocatul poate solicita unui executor judecatoresc punerea in executare silita a clientului sau
si daca nu este prevazut in contract ca reprezinta titlu executoriu poate la fel sa solicite executarea silita?
Este prevazut cu siguranta aceasta clauza!
pentru ca am vazut 2 categorii de modele de contracte de asistenta juridica.
in unul se specifica ca "prezentul contract reprezinta titlu executoriu in caz de neachitare a onorariului",iar in altul era prevazut : " clientul este obligat sa achite avocatului onorariul in cuantumul si la data stabilita" aceasta clauza putand fi interpretata implicit ca acel contract reprezinta titlul exec.
si mai am o alta intrebare: de unde afla fiscul la ce banci detin persoanele conturi , in scopul blocarii lor?
Contractul de asistenta juridica incheiat de avocat cu clientii sai constituie titlu executoriu in temeiul Legii 51, fie ca scrie expres in cuprinsul sau fie ca nu.
Fiscul afla direct de la banci daca debitorul urmarit are cont deschis la unitatile lor.

Alte discuții în legătură

Investire cu titlu executoriu a unui contract de asistenta juridica cristina1980 cristina1980 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi si chiar un model de cerere de investire cu titlu executoriu a unui contract de asistenta juridica. Este ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! exec. silita-creanta primariei constand in cheltuieli de judecata alexandrapasca alexandrapasca Primaria a fost reprezentata intr-un proces de catre un avocat. Procesul a fost castigat de primarie. Instanta a obligat partea care a pierdut sa plateasca ... (vezi toată discuția)