avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Daca vand o firma cu datorii la stat cine preia acele ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Daca vand o firma cu datorii la stat cine preia acele datorii?!

Vreau sa dau firma la altcineva insa as vrea sa scap si de datoriile de la stat. Cum ramane dupa finalizarea actelor, datoriile sunt ale mele sau ale noului propietar? Sunt posibilitati de eschiva?
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 12:38, 8 Noiembrie 2009
daca gasiti fraierul care sa va ia o firma cu datorii la stat si sa fie de acord sa le plateasca, go for it...=D> De regula datoriile sunt ale titularului si raman ale dv. si dupa vanzare daca cumparatorul nu este de acord sa le plateasca.Corect ar fi sa-i puneti in vedere cumparatorului ca firma are datorii si sa vedeti daca e acord s-o cumpere...:confused:
Se gasesc pe piata multi doritori , doar ca trucul este acelasi...Face un impumut pana cand actele de cumparare ( cesiune parti sociale ) nu sunt definitivate , sub pretaxtul ca o sa ia firma , doar ca hai sa gatam cu imprumutul....Va veti trezi tot cu firma si cu imprumutul luat pe firma...doar ca banii vor fi la el si datoria la dvs .
terra1001 a scris:
Vreau sa dau firma la altcineva insa as vrea sa scap si de datoriile de la stat. Cum ramane dupa finalizarea actelor, datoriile sunt ale mele sau ale noului propietar? Sunt posibilitati de eschiva?

Buna ziua,
Datoriile la Bugetul consolidat sunt pe numele si pe raspunderea Societatii comerciale, care este o persoana juridica independenta de persoana Dvs. fizica.
Eventualele nelegalitati comise de cel (cei) ce au condus (administrat) societatea in perioada de timp in care s-au nascut si nu s-au achitat aceste datorii (debite) sunt personale si pe numele acelor persoane fizice
Persoanele fizice eventual culpabile pot fi sanctionate civil, administrativ si penal, dupa caz.
Fiecareia dintre cele doua tipuri raspundere (ale SC si ale PF) le sunt aplicabile legi diferite si au durate de prescriere diferite.
Consultati un specialist in materie, pentru a evalua corect castigurile si riscurile optiunilor Dvs.
Cu stima,
Profesionist in InsolventaEugen Marcov
@terra1001
Ai gasit omul potrivit , pe respectabilul legalmgm .Raspunsul dumnealui este bine de luat in seama .
Eu ( in calitate de contabil autorizat ) am asistat si ajutat la un astfel de eveniment , mai bine spus m-am implicat , fiind alaturi de patron .
Poate nu mi-as fi propus sa stau de "veghe" pana cand societatea era pe numele celuilalt , dar respectivul ( cumparatorul ) avea pretentia sa faca un imprumut pe numele societatii ( semnasera deja pentru specimen in banca , negociasera pentru imprumut etc ) asta pana SRL era pe numele vechiului patron !
Asta s-a derulat pe parcursul a vreo trei luni , in care eram invitati la masa, pentru negocieri , in fiecare saptamana de vreo trei ori ( ca o ia cu atat , ca mai lasa , ca mai pune- ce mai tragea de timp ).
Am facut exact asa cum trebuia. I-am dat impresia ca facem cum spune el , doar ca atunci cand imprumutul a fost aprobat , am trecut pe la ORComertului pentru definitivare acte . Oricum pe el il" ardeau tare" banii si nu a renuntat sa-i ia , societatea fiind insa pe numele lui .
In timp s-a dovedit ca am avut dreptate .Praful s-a ales de depozit !!! Banii i-a dat ca datorie scadenta la o alta societate de-a lui .COMBINATII !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut persoane fizice NISTORMARCELADANIELA NISTORMARCELADANIELA multumesc pentru raspuns o iau de la capat mai explicit am cumparat masina pe incredere fara nici un contract , masina avea 16 luni de leeaseng , in ... (vezi toată discuția)
Cumparare actiuni societate + insolventa gaby76 gaby76 Buna ziua problema mea SIGUR are nevoie de o abordare face-2-face cu un avocat specialist in M&A+insolventa, insa, pana gasesc unul as vrea sa cer parerea ... (vezi toată discuția)
Probleme credit bancar Alex47 Alex47 Buna ziua, Am o problema - in urma cu cativa ani (perioada 2006 - 2007)impreuna cu cativa colegi de la locul de munca unde lucram in aceea perioada am facut ... (vezi toată discuția)