avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare masina pentru care nu s-a facut succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare masina pentru care nu s-a facut succesiunea

Fratele meu a decedat in urma cu un an si in urma lui au ramas un apartament, o casa si o masina. Fratele decedat nu a avut copii. Ceilalti 4 frati sunt morti si numai eu am ramas. Am facut succesiunea la apartament intre mine si 2 nepoti dupa 2 frati. Nu am putut sa facem succesiunea si la masina intru-cat nu am avut cartea masinii. Acum am reusit sa o gasesc. Pot vinde masina iar ulterior cand se face succesiunea la casa sau chiar inainte sa dau partea nepotilor. Pot sa radiez masina de pe numele fratelui mort?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:55, 9 Noiembrie 2009
Masina nu o puteti vinde intrucat nu sunteti proprietarul ei, chiar daca aveti cartea de identitate a autoturismului. De asemenea, nu o puteti radia, trebuie mai intai sa faceti succesiunea, sa devina cineva din mostenitori proprietarul ei si apoi o puteti radia daca o instrainati altei persoane.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
ContSters97923, utilizator
buna ziua!
daca ati gasit cartea masinii puteti face un supliment la CM, in care sa includeti si masina.
abia dupa ce faceti acest supliment puteti instraina autoturismul.
buna ziua
spuneti-mi va rog ce parte mi s-ar cuveni mie din succesiunea la masina vis-a-vis de cei 2 nepoti ai mei. daca am gasit cumparator si am cazut de acord cu pretul pot sa fac antecontract cu el si sa-l aduc la succesiune?
multumesc,
buna seara!
prin supliment nu se schimba nr. mostenitorilor sau cota parte ce le revine.
vi se cuvine cate o cota parte de 1/3 din masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copiilor dupa moartea tatalui si drepturile mamei (ramasa in viata). air air Buna ziua, Rog referinte de specialitate privind drepturile copiilor dupa moartea tatalui (biologic) si drepturile mamei (biologice) ramasa in ... (vezi toată discuția)
Succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori sabrina1980 sabrina1980 Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)