avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... persoana cu handicap poate beneficia de indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

persoana cu handicap poate beneficia de indemnizatie crestre copil?

sunt pers cu handicap grav,sant insarcinata in 7 luni.As dori sa stiu de ce drepturi pot beneficia dupa nasterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:02, 16 Noiembrie 2009
Daca beneficiati de pensie de invaliditate, conform OUG.148/2005, puteti beneficia de aceasta indemnizatie
Potrivit art. 12, alin. (2) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, veti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca nu realizati alte venituri in afara indemnizatiei lunare de care beneficiati potrivit acestui act normativ.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

:offtopic:
top dan a scris:
Daca beneficiati de pensie de invaliditate, conform OUG.148/2005, puteti beneficia de aceasta indemnizatie

Si daca nu beneficiaza de pensie de invaliditate? B-)
As dori sa precizez ca beneficiez de pensia de handicap de 293 lei ron,nu pr faptul ca as fi lucrat si am pensie.Vreu sa-mi spuneti daca este valabila aceasta pensie ptr indemnizatie?Va multumesc
Nu beneficiati de pensie de handicap (nu exista asa ceva), ci de o indemnizatie, potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006. La aceasta indemnizatie se refera art. 12, alin. (2) din Legea nr. 448/2006.
Altfel spus, puteti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca singurul venit pe care il realizati este indemnizatia lunara primita pentru ca sunteti persoana incadrata in grad de handicap.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
As dori o lamurire,despre ce indemnizatie este vorba depre cea de 600 sau cea de 450?si as mai avea o intrbare:indiferet care din doua,osaiau in continuare si indemnizatia de handicap,sau nu?Va multumesc

Alte discuții în legătură

Am 20 de ani si sunt bolnav de tbc, ce drepturi am? pensie, ajutor social etc nicopuscasu nicopuscasu Buna ziua, am 20 ani neimpliniti si am fost diagnosticat cu TBC, forma MDR( multidrog rezistenta). In prezent sunt internat la Marius Nasta, Sectia ... (vezi toată discuția)
Ccc daca sunt persoana incadrata in grad de handicap? aselajusto aselajusto buna , cumnata mea are diabet de 17 ani si beneficiaza de pensie de handicap de gradul 2 , ar dori sa faca un copil si vrea sa stie daca ea va primi cele ... (vezi toată discuția)
Dreptul la indemnizatie de crestere a copilului deea2329 deea2329 Buna!Sunt angajata la o firma privata care mi-a redus programul de lucru la 4 ore.Sunt insarcinata in 25 saptamani si as vrea sa stiu daca beneficiez de ... (vezi toată discuția)