avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna seara,

Sotul meu vrea sa iasa din indiviziune cu sora sa privind mostenirea la o casa din care ea are 1/16 drepturi.
Cat poate sa dureze un proces de iesire din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:41, 9 Noiembrie 2009
Cat dureaza efectiv nu se stie, cu actualele greve ale magistratilor si termenele de la doua luni la sase luni intre infatisari.
Am un termen in aprilie la un proces.
Dar parerile sunt impartite: la notar dureaza mai putin dar costa mai mult ( 1.000 lei cel putin) si in instanta dureaza mai mult dar taxa de timbru e 19 lei+0,3 lei timbru judiciar...
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2009
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Va recomand sa mergeti la notar.Terminati mult mai repede si va costa mai putin.
De cand s-au modificat taxele de timbru platiti mai mult decat face la instanta judecatoreasca si dureaza si foarte mult.
Daca fac tranzactie nu cred ca ar costa mai mult decat la notar.
Iar daca nu se inteleg ajung in mod obligatoriu la instanta.
E cumva un cerc vicios.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri actiune in justitie pt partaj succesoral flori9 flori9 As dori sa stiu cam cat ar costa o actiune in justitie pt partajul succesoral si cine trebuie sa suporte cheltuielile in cazul in care sunt doar doua persoane ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune rotaru georgeta rotaru georgeta care este modalitatea cea mai avantajoasa de iesire din indiviziune? tata si sora lui au in co-proprietate un teren pe care vor sa-l imparta dar nu in mod ... (vezi toată discuția)