STA a scris:
In cazul meu, seful mi-a spus sa parasesc locul de munca.
Acum mi-a spus ca exista un job disponibil in banca si sa aplic acolo.
Jobul propus este unul de junior. Eu in prezent am functie de conducere: sef birou.
1. In cazul in care as accepta acest transfer, doar pentru ca la actualul post nu o sa mai am zile bune, ei sunt cumva obligati sa imi pastreze salariul?
2. Cand imi va da o hartie prin care sa semnez o noua fisa de post, cu denumirea postului actual schimbata din sef in coordonator, am dreptul sa nu accept, fara sa risc alte proceduri de dat afara?
3. Daca in momentul cand vine cu aceasta hartie de retrogradare, eu imi dau demisia ca sa nu accept retrogradarea, in perioda de preaviz, mai poate fi vorba de transfer intern? sau demisia se concretizeaza si transferul nu se mai poate face?
Multumesc,
Trebuie sa fiti foarte atent.
In cazul in care, postul dvs. se desfiinteaza, unitatea are doua variante de urmat: va pune un alt post la dispozitie, conform pregatirii dvs.profesionale si cealalta varianta, daca dvs. refuzati sau unitatea nu are un alt post sa va puna la dispozitie, va concediaza cu art.65.1. - somaj.
In cazul dvs. daca nu este vorba de reducerea postului, ci doar schimbarea dvs.pe alt post, vedeti daca puteti fi deacord cu aceasta schimbare si cu salariul aferent.
Un alt aspect important este sa nu va dati demisia daca doriti sa ramaneti in unitate.
Daca postul nu se desfiinteaza, atunci nu va pot abliga sa semnati pentru un salariu mai mic.
Tehnic vorbind, in informarea pe care trebuie sa v-o inmaneze, privind schimbarea dvs. de pe postul respectiv pe altul, trebuie sa contina motivarea, in ce baza se face propunerea. Daca nu contine aceasta informatie, nu semnati nimik.