avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce fel de contract trebuie sa-mi faca parintii pt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce fel de contract trebuie sa-mi faca parintii pt apartamentul in care locuiesc

locuiesc de multi ani intr-un apartament,impreuna cu copii si sotul[parintii locuiesc la tara]insa ei vor sa-mi faca act pe apartament ,dar nu doresc ca sotul sa aiba dreptul la apartam.[desi el a bagat toti banii in imbunatairile apartam.]am inteles ca imbunatatirile aduse apartamentului[cu chitante doveditoare]nu au nicio importanta ,deoarece am facut aceste imbunatatiri fara ca acest apart. sa fie al nostru si fara sa avem vreun act facut prin care sa reiasa ca in caz de ceva neantelegeri intre noi si parintii,ei nu vor fi obligati sa ne despagubeasca.Asadar,ei doresc sa-mi lase doar mie apartam.insa nu stiu ce fel de act este mai sigur[din ce m-am mai informat,am inteles ca testamentul si donatia nu este chiar atat de sigura si poate fi oricand contestata in cazul in care unul dintre parinti se razgandeste]As opta pt contractul de vanzare-cumparare[este cel mai sigur ,iar in cazul in care unul dintre parinti se razgandeste ,nu poate sa mai dea actul jos,dar am inteles ca dupa cativa ani sotul ar avea dreptul la ap...cu ar veni apartamentul ''a fost cumparat in timpul casatoriei noastre''iar in caz de divort sotului ii revine o parte din apartament[desi el mi-a promis ca nu are nicio pretentie si ca este dispus ca dea renunt in mom.cand parintii imi dau apartamenul]SE POATE ACEST LUCRU,CA SOTUL SA DEA DECLARATIE LA NOTARIAT CA NU ARE NICIUN DREPT LA APARTAMENT?DUPA DECESUL UNUI DINTRE PARINTI,PARINTELE SUPRAVIETUITOR ,POATE SA-MI DEA ACTUL DE VANZARE-CUMPARARE JOS?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 16:39, 8 Noiembrie 2009
In primul rand trebuie sa stiti ca sotul are dreptul la imbunatatirile aduse apartamentului, chiar daca nu este proprietatea dvs, ci a parintilor. Pentru ca prin acele imbunatatiri a adus un spor de valoare apartamentului si in caz de refuz de plata a acestor imbunatatiri ne aflam in situatia unei imbogatiri fara just temei.
In ceea ce priveste dorinta parintilor de a va lasa doar dvs apartamentul, daca nu mai sunt si alti copiii (adica mostenitori a parintilor), se poate face fara probleme un contract de donatie....in care se mentioneaza ca va doneaza numai dvs. nu si sotului.
referitor la ultimul raspus pe care l-am primit mai devreme cum ca ''sotul poate cere despagubiri''pt imbunatatirile aduse in casa parintilor mei ,am mai citit undeva ca aceste chitante nu reprezinta nimic,deoarece nu l-a obligat nimeni sa faca aceste imbunatatiri in casa altcuiva.CE PARERE AVETI DESPRE ASTA?DACA TOTUSI SOTUL SEMNEAZA CA NU ARE NICIO PRETENTIE LA AP.PARINTII POT SA-M I FACA CONTR.DE VANZARE-CUMPARARE ,FARA CA SOTUL SA AIBA DREPT?EU NU DORESC NICIO DONATIE SI NICI TESTAMENT[DEOARECE NU MA INTELEG PREA BINE CU MAMA SI IMI ESTE TEAMA CA IN CAZUL IN CARE TATAL VA DECEDA ,ACEASTA AR PUTEA CONTESTA DONATIA,DAR PRINT-UN CONTR.DE VANZARE -CUMPARARE NU VA PUTEA FACE ACEST LUCRU !UN CONTRACT DE VANZARE-CUMP.M-AR AJUTA F MULT ,MAMA NU AR MAI PUTEA SA AIBA DREPT LA APARTAMENT ,DAR IN ACELASI TIMP IMI DORESC CA NICI SOTUL MEU SA NU AIBA DREPT IN EVENTUALITATEA UNUI DIVORT.VA ROG FRUMOS SA MA SFATUITI,MENTIONEZ CA SUNT SINGURA LA PARINTI,IMI DORESC APARTAMENTUL CA FIIND PE NUMELE MEU,NEAVAND INCREDERE IN PARINTI ,MAI BINE LAMURESC LUCRURILE CU EI DE LA INCEPUT.
@bernilory, va rug sa evitati scrierea cu majuscule , intrucat acest lucru contravine regulamentului acestui forum .Va multumesc , sa aveti o zi buna.

Referitor la speta prezentata de dvs, si rapsunsul meu este ca ca da, sotul are un drept de creanta fata de imbunatatirile aduse apartamentului.
Daca parintii va fac contract de vanzare-cumparare in timpul casatoriei, sotul devine coproprietar cu dvs. A face o declaratie ca nu are pretentiui la un imobil cumparat in timpul casatoriei, nu este tocmai legal. Daca parintii va vor dona casa, donatia va putea fi revocata doar daca veti avea un comportament nepotrivit fata de acestia dupa inchieerea actului, respectiv pentru ingratirudine. Daca va vor face testament, neexistand alti frati, dupa deschiderea succesiunii, bunul va deveni al dvs. propriu.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, varul meu a mostenit un apartament inainte de casatorie ... anita68 anita68 Buna ziua, Varul meu a mostenit un apartament inainte de casatorie , dupa ce s-a casatorit sotia sa inaintat pretentia ca \"pentru siguranta ei\" sa ii ... (vezi toată discuția)
Tranzactie intre rude de grad i popd_ms popd_ms Am o situatie complicata si as avea nevoie de un sfat (cel putin sa stiu de unde sa incep demersurile). Sunt impreuna cu actuala sotie de peste 10 ani si de ... (vezi toată discuția)
Minora a vandut apartamentul numanuma numanuma o minora a vandut apartamentul. Era casatorita,sotul era plecat peste hotare. Parintii sotului nu sunt de acord cu decizia minorei ,deoarece ea a luat toti ... (vezi toată discuția)