avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut

Buna ziua .Dacă am avut permisul retinut 3 luni in urma cu un an ,si acu miau retinut iar ma afecteaza in vreun fel .Se mai adaugă ceva sau nu se ia in considerare .Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:37, 28 August 2018
Va afecteaza in sensul ca nu mai puteti solicita reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile.

rt. 221. -

(1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:

a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;

b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;

c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;

d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea perioadei de suspendare a permisului auto Florin82 Florin82 Buna ziua, in 11.11.2012 mi-a fost retinut permisul de conducere pt 90 zile pt viteza. am o intrebare vis-a-vis de aplicabilitatea reducerii perioadei la ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere pasmangiu pasmangiu Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.03 in jud Prahova pentru o perioada de 90 zile. Am depus contestatie la tribunal ... (vezi toată discuția)
2 suspendari permis in decurs de 6 luni simmi simmi poate cineva reuseste sa ma lamureasca in aceasta problema: anul trecut, 2008, in februarie, am fost implicat intr-un accident din care a reiesit culpa ... (vezi toată discuția)