avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea divortului din Germania in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea divortului din Germania in Romania

Buna ziua! M-am casatorit in Romania, dar am divortat in Germania, primind totodata si custodia copiilor. Divortul s-a judecat in lipsa fostului sot pentru ca acesta a fost de negasit. Eu si fiul meu trebuie sa ne schimbam pasapoartele, dar mi s-a spus ca divortul si custodia trebuie sa fie recunoscute si de statul roman, nu doar de cel german. Pentru recunoastere, pot depune cerere in orasul in care am locuit in Romania sau doar la Bucuresti, asa cum mi s-a spus la telefon de catre un reprezentant al ambasadei romane?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MozartBach , utilizator 14:24, 29 August 2018
Germania in este in UE, normal nu aveti nevoie de recunoastere, traduceti si legalizati sentinta si depuneti la Starea civila.
in caz de refuz, va adresati instantei
Va multumesc pentru raspuns! Starea civila unde a avut loc casatoria? Pentru ca doamna cu care am vorbit la telefon mi-a spus ca trebuie sa depun cerere de recunoastere doar la Bucuresti, Sectorul 1.
Si, daca as mai putea sa intreb ceva: am dorit sa pastrez numele fostului sot dupa divort pentru a avea acelasi nume cu copii, dar in hotararea de divort nu este nimic specificat legat de acest aspect. Am nevoie de un act special sau ceva de acest fel?
Multumesc anticipat.
Sentinta tradusa si legalizata- v am raspuns,
daca nu este specificat, inseamna a nu trebuia specificat si ramaneti pe acelasi nume, ce nu intelegeti?????
Multumesc!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal hotararile vizand statutul civil al persoanei fizice pronuntate intr un stat membru UE sunt recunoscute de plin drept si pe teritoriul tarii noastre, INSA dva acolo aveti si situatia minorilor ceea ce va determina necesitatea recunoasterii de catre instantele nostre a hotararii.

Asadar inregistrati actiune de recunoastere pe rolul Tribunalului Bucuresti, avand hotararea straina cu mentiunea ca e definitiva, apostilata si tradusa. Taxa de timbru este de 20 lei.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort din spania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, vas ruga sa imi spuneti si mie daca sentinta de divort din spania tradusa, legalizata si cu apostilla de la haga este valabila in tara, in principiu ... (vezi toată discuția)
Divortat sau casatorit carolinagherman carolinagherman A propos de intrebarea citita adineaori despre casatorie si divort . amandoua in UK O persoana casatorita ce s-a stbilit in strainatate si apoi a divortat ... (vezi toată discuția)