avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in functia publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in functia publica

Am absolvit Facultatea de Drept - 4 ani in iulie 2009.Va rog sa-mi raspundeti daca voi fi promovat in functia publica pe studii de scurta durata sau pe studii de scurta durata.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: cristina12ung , utilizator 09:47, 13 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Pe functie de studii superioare- S, nu pe studii de scurta durata- SSD.
Cu stima !
Depinde si de specificul activitatii desfasurate, intrucat pe functia de consilier juridic nu se ajunge prin promovare, ci doar prin concurs. Iar daca activitatea desfasurata in prezent nu este "in specialitatea studiilor" (adica sa aiba oarece legatura cu Facultatea de Drept)... nu prea sunt indeplinite conditiile de promovare. Citez, mai jos, din OG 10/2008 (pentru functionarii publici prevederile sunt asemanatoare)
Art. 7. - (2) Promovarea in conditiile legii a persoanelor incadrate pe functia de debutant, a persoanelor incadrate pe posturi unice prevazute la alin. (1), precum si a celor care au absolvit studii de nivel superior intr-un domeniu care sa cuprinda activitatea respectiva se face prin transformarea postului pe care acestea sunt incadrate intr-un post de nivel superior.
Simpla absolvire a unei facultati nu atrage automat si promovarea pe post.
Multumesc pentru raspuns.
Mentionez ca lucrez intr-o primarie de comuna in cadrul biroului secretariat.
Ord. 105/2009 modifica art.68 alin 1. din legea 188/1999 astfel:
Art 68(1)- In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau daca autoritatea ori institutia publica apreciaza ca studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici mihaitaene mihaitaene Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica, ciclul I Bologna, promotia 2009. Acum am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)
Vreau un raspuns, daca se poate marinelapetrea marinelapetrea Sotul meu este angajat la politia comunitara, dar este functionar public, in anul 2009 a terminat Facultatea de Administratie publica si nu ii sunt recunoscute ... (vezi toată discuția)
Transformare post functionari publici beatrice-gabriela beatrice-gabriela as vrea sa ma lamuriti intr-o problema:sunt salariata la o primarie incadrata pe functia de referent asistent 2 cu atributii de contabilitate.in 2009 am dat ... (vezi toată discuția)