Povestea pe scurt este urmatoarea: de 4 ani tatal meu a devenit foarte gelos si tot o acuza pe mama de diverse lucruri. Ea a vrut sa se desparta de el insa au urmat amenintari( a fost amenintata si ea si a amenintat ca isi face si el rau), si din aceasta cauza ea a ramas in continuare in casnicie. De 2 ani ei nu au nici un fel de relatie-colegi de apartament si cam atat. Cearturi si tensiuni erau la ordinea zilei iar mama a decis ca nu mai poate continua si ca vrea sa divorteze. A plecat de acasa de o saptamana si sta la sora mea insa tata o suna, ii trimite mesaje si mai nou se duce la ea la munca cand incepe si termina programul. Astazi a mers dupa ea pana la autogara. Ea a spus ca va discuta cu el cand va accepta divortul iar el spune ca nu o sa accepte niciodata asta. Mama este amenintata iar la cateva minute tata ii promite ca se va schiba daca se intoarce acasa. Mentionez ca de multe ori i a spus ca pleca si la insistentele lui si de teama mereu s a intors insa acum este hotarata sa rupa orice legatura. Ce se poate face in cazul acesta? Ei ii este teama, mie si surorii la fel. Anul trecut cand s au certat tata a dat drumul la gaze si a spus ca o sa arunce casa in aer. De multe ori dupa ce a consumat alcool spunea ca vrea sa conduca el masina. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pt ca singura solutie pe care o avem ca sa se termine chinul este ca mama sa plece in alta tara insa nu mi se pare corect ca ea sa renunte la viata ei de aici din cauza lui ca nu intelege ca nu poti tine un om cu forta langa tine. La acest argument el a spus ca il poti tine, iar cand mama i a spus sa termine cu amenintarile ca va merge la politie el i a raspuns ca oricum politia nu face nimic si ca nu va fi pazita non stop.
Trebuie introdusa actiunea de divort si o actiune pt obtinerea unui ordin de protectie prin care sa - I fie interzis tatalui dvs sa o contacteze pe mama,sa se apropie de dansa etc.Nu conteaza daca este sau nu de acord divortul se pronunta oricum.Amenintarile ,ar tb inregistrate,o sa fie nevoie de un martor pt divort cat si pt ordinul de protectie..