Am fost reclamați la ISC și la poliție în timpul renovării apartamentului și, în plus, țeava veche de încălzire a blocului a căzut la vecina. La ce ne putem aștepta?
Buna ziua, se da urmatoarea problema, am cumparat un apartament in care a trebuit sa renova. Ne-am documentat, am intrebat in stanga si in dreapta(am facut niste prize in plus, am bagat tevile de caldura prin mozaicul apartamentului) facand acest lucru fara autorizatie din partea primariei. Vecina de dedesubt a facut reclamatie la Inpectoratul judetean in constructii, precum ca am afectat structura de rezistenta a blocului. Un inspector a venit si in urma procesului verbal, reese ca noi avem incetare de lucrari si ca trebuie sa aducem un expert tehnic pt a vedea daca am afectat structura de rezistenta a blocului, si in acelasi timp inspectorul a dispus ca asociatia de proprietari sa inceapa dmersurile pt a face inspectie tehnica extinsa la tot blocul.
Intre timp pana sa vina acest inspector am taiat tevile de incalzire (veche) ce deservea toti locatarii (acestea fiind taiate de catre toti proprietarii , ramand doar in apartamentul nostru). Intre timp noi le-am taiat doar ca vecina ce locuieste in strainatate nu am instiintat-o de acest lucru, si in urma acestor taieri bucatile de teava ce era in planseu(adica dintre etaje) a cazut la ea in apartament. Noi am zis ca ii vom reface golurile facute. Dar doamna este o persoana ce ii place balacareala si cearta si nu o putem multumi nicicum.
A facut acum cred ca o sesizare catre politie,
Intrebarea mea este 1)daca ne lasa sa ii facem acele lucrari de astupat golurile ce sunt de la tevile de incalzire comune vecina doreste mai mult de atat??
2)De ce a facut sesizzare/plangere la politie, si ce se poate intampla?
cyan
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
1) Daca doreste mai mult veti putea afla doar de la vecina. Ideea este ca trebuie sa ii faceti reparatii astfel incat sa ii aduceti zonele afectate la situatia anterioara (umplere gauri, tencuire, zugraveli, etc.)
2) A sesizat politia pentru ca i-ati produs o dauna.
1. Referitor la :
" ... am facut niste prize in plus ... " .
NU AVEATI nevoie de o autorizatie de constructie.
2. Referitor la :
"... am bagat tevile de caldura prin mozaicul apartamentului ... " .
Spre stiinta :
Grosimea stratului de "mozaic" din apartament este de maxim 5 mm (a se citi milimetri).
Recte, "tevile de caldura" nu pot fi montate in spatiul generat prin "dezafectarea mozaicului"
Practic, a fost necesara afectarea planseului (pardoselii de baza a constructiei).
Ca atare, "Un inspector ... ", din partea ISC, a luat decizia corecta.
Expertii tehnici vor demonstra daca acest "inspector" a avut sau nu a avut dreptate.
Pe cale de consecinta, AVEATI NEVOIE de o autorizatie de constructie.
Tot ce v-au spus "mesterii" contractati (sper ca aveti un contract de prestari servicii incheiat cu acestia), nu influenteaza expertizele si deciziile institutiilor abilitate ale statului roman.
Intrebare:
Tot apartamentul era pardosit cu "mozaic" ???
Parchet nu exista ???
3. Referitor la :
"De ce a facut sesizzare/plangere la politie, si ce se poate intampla?" .
3.1. Unde ati fi dorit sa formuleze sesizarea privitoare la "distrugere" ???
La parohia din proximitate ???
3.2. Pentru "distrugere" sunt mai multe variante.
De la "rezolvarea pe cale amiabila" pana la un "dosar penal".
Apartamentul va apartine.
Pe cale de consecinta si raspunderea va revine.