avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incalzire prin pardoseala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incalzire prin pardoseala

Vecinii de deasupra si-au facut incalzire prin pardoseala. Pentru traseul tevilor interioare s-a "sapat" in planseul de beton, sapa fiind desfiintata.
Oamenii si-au pus gresie in toata casa si nu au acoperit cu covoare.
In aceste conditii, orice miscare din apartamentul de deasupra (tocuri, joc de fotbal...) se aude la mine, insa cu o rezonanta mult mai mare decat in apartamentul lor.
Ca sa nu intru in polemica cu vecinii, mi-am facut pe toata suprafata superioara a apartamentului meu un planseu din rigips, in interior vata de sticla. Nu are nici un efect.
Intrebare: este legal, chiar daca au avut autorizatie pentru aceste lucrari, sa umble la planseul de beton ca sa bege tevile de caldura ?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:44, 23 Iunie 2011
Incalzirea prin pardoseala are mari avantaje atat prin consumul mai redus de energie termica, cat mai ales al ”senzatiei de cald la picioare” - iar daca vecinii dvs. umbla incaltati (tocuri), inseamna ca anuleaza din start unul dintre avantajele aratate. Sigur ca tot disconfortul dvs. provine mai ales din faptul ca vecinii si-au pus gresie peste tot, amplificand transmiterea zgomotelor spre ap. de desubt. Nu degeaba s-au facut atatea eforturi de a elimina aceste neplaceri datorate traiului la bloc, prin constructie speciala a podelei cu straturi fonoabsorbante, parchet si apoi amplasarea de covoare.
Sapa nu cred ca a fost desfiintata, dar ma rog, daca spuneti dvs... Cu privire la legalitate, ei si aici sunt multe de discutat, dar nu sunt convins ca au ceva aprobari, de unde, de la as. prop.? Ma indoiesc... Asa ca, o discutie serioasa cu vecinii dvs., poate ar clarifica o mare parte dintre neplacerile provocate de actiunile acestora. Aratati-le si ca ati incercat sa va protejati de zgomot si ati investit intr-un tavan fals si ca pana sa-si faca ei modificari la instalatia de incalzire prin pardoseala, nu era nevoie de asa ceva.
Daca discutiile pe care le veti purta nu dau roadele asteptate, sigur ca va trebui sa faceti si niste reclamatii pe undeva - as. prop. in primul rand, dar depinde f. mult si de pozitia vecinilor dvs. in aceasta situatie.
Informatiile privind desfiintarea sapei si incrustarea tevilor prin planseu le am de la administratorul blocului care a vazut cum se desfasoara lucrarile.
Proprietarul a lucrat la Insp. de Stat in Constructii (nu stiu exact daca asa se numeste), presupun de aceea ca au toate aprobarile.
Dar ce ma fac eu cu problema asta ? Trebuie sa ma mut din apartament ? Nu sunt oamenii cu care se poate discuta civilizat, i-am vazut implicati in mai multe scandaluri din bloc.
Achizitionati o pereche de antifoane interne pe care le folositi cand doriti sa va odihniti.:(
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, locuiesc intrun bloc vechi,cu patru etaje,la parter.vecinul ... Costel2020 Costel2020 Bună ziua, Locuiesc intrun bloc vechi,cu patru etaje,la parter.Vecinul de deasupra,de la etajul 1,și-a modificat podeaua(tavanul meu) pentru a introduce ... (vezi toată discuția)
Am fost reclamați la isc și la poliție în timpul renovării apartamentului și, în plus, țeava veche de încălzire a blocului a căzut la vecina. la ce ne putem aștepta? ioanaboboc ioanaboboc Buna ziua, se da urmatoarea problema, am cumparat un apartament in care a trebuit sa renova. Ne-am documentat, am intrebat in stanga si in dreapta(am facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! a intervenit o problema in blocul unde locuiesc la ... pfataxinicolae pfataxinicolae Buna ziua! A intervenit o problema in blocul unde locuiesc la instalatia de canalizare ( sifon ) a vecinului de deasupra. Teava de scurgere a sifonului ... (vezi toată discuția)