avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! A intervenit o problema in blocul unde ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! A intervenit o problema in blocul unde locuiesc la ...

Buna ziua! A intervenit o problema in blocul unde locuiesc la instalatia de canalizare ( sifon ) a vecinului de deasupra. Teava de scurgere a sifonului vecinului trece prin baia mea si intra in canalizarea principala de 110.
Teava sifonului s-a fisurat, iar eu sustin 100% ca cheltuiala reparatiei ii revine vecinului de deasupra, el sustin dimpotriva, ca eu trebui sa suport cheltuila reparatiei, deoarece apa curge la mine si nu la el.

Cine are dreptate in situatia de fata? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:34, 11 Iulie 2021
Dacă țeava respectivă e pe "teritoriul" dvs., cheltuielile vă aparțin.
pai daca tot e pe "teritoriul" lui poate sa o infunde nu?

explica-i vecinului ca daca nu isi repara teava o sa-i pui un dop frumos si atunci nu o sa mai curga apa ci o sa stea la el in baie
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2021
hob, utilizator
Și cum "să-și" repare țeava vecinul, din moment ce nu e pe proprietatea sa individuală, ci pe altă proprietate individuală? :))
Și cum "să-și" repare țeava vecinul, din moment ce nu e pe proprietatea sa individuală, ci pe altă proprietate individuală? :))

Vecinul are treabă doar cu sifonul de pardoseală.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2021
latka, utilizator
pai si eu ce spuneam? ii pune dop si vecinul o sa aiba treaba doar cu sifonul

maine poimaine ii puneti sa schimbe singuri si coloana blocului ca doar trece prin apartamentul lor si e doar proprietatea lor

Alte discuții în legătură

Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Miros pestilential in timpul verii, in baie Cristina I. Cristina I. Buna seara. Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. ... (vezi toată discuția)