avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plati asociatii proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plati asociatii proprietari

De fapt, intrebarea era daca legea 196/2018 permite ca platile catre furnizori sa se faca in numerar sau doar prin banca. Pentru facturile cu sume mici, cum sunt cele la lumina pe scara, care pot fi sub 10 lei, in cazul in care sunt platite prin banca, comisionul poate depasi valoarea facturii. De asemenea, nu rezulta din legea 196 daca salariile personalului asociației se pot plati in numerar sau doar prin banca.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:10, 29 August 2018
Legea spune a adm. trebuie sa foloseasca contul asociatiei pt. plati si incasari .
Acum depinde si de proprietari , cati vor folosi contul asociatiei pt. plata cheltuielilor ca adm, sa poate face plata din cont .Legea spune a in termen de 24 0re de la incasare banii sa fie virati in cont , dar adm. in cele 24 ore poate sa platesca facturile si diferenta sa o bag in cont .Legea mai permite ca adm. sa detina minim 1.000 lei pt. urgente , deci se poate plati si facturi de 10 lei sau sa platesti salarii fara sa apelezi la cont .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu se spune nicaieri ca sunt interzise platile in numerar.
Da, platile in numerar nu sunt interzise la sume mici si ar fi si absurd sa se plateasca comision aiurea.Ar fi in dauna asociatiei.
Oricum exista documentul doveditor al platii.
Vedeti ce zic si contabilii.
Sunt aspecte care indiferent de varianta de plata exista document contabil justificativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati in numerar asociatii de proprietari elenazan elenazan Buna ziua, As dori un raspuns in ceea ce priveste platile cu numerar la asociatiile de proprietari, sunt ele interzise? Conform art.67 alin.2 din L.196/2018 ... (vezi toată discuția)
Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru că plătesc întreținerea prin mobile banking. este legal ce mi se pretinde? codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar intretinere roxana ionescu roxana ionescu Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC. (vezi toată discuția)