avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia

este donatia,un document legal,care nu poate fi atacat?
Nu, daca excede cotitatea disponibila , poate fi ceruta reductia liberalitatilor excesive, de catre mostenitorii rezervatari .

Mai mult , aceasta poate fi revocata in urmatoare moduri.Spre exemplu, intre soti , fara nicio motivatie , si fara conditionare in timp , aceasta un asemenea act poate fi lipsit de efecte juridice, prin aceasta sanctiune.

Revocarea pentru survenienta de copil, care este una de drept (cand instanta de judecata doar constata aceasta cauza de ineficacitate ) nu e incidenta in cazul sotilor.
Insa e incidenta in oricare alt caz , cand e nascut primul copil.
Un alt exemplu e cel al revocarii pentru ingratitudine (delicite, acte de cruzime , savarsire cu intentie , nu din culpa )sau pentru neexecutarea de sarcini , daca exista o asemenea modalitatea a actului juridic , si in acest ultim caz pronuntandu-se instanta de judecata .
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacata o donatie ? love_singh love_singh Poate fi atacata o donatie facuta de unchi catre un nepot in conditiile in care acesta mai are si alti frati? (vezi toată discuția)
O donatie dantmtm dantmtm Buna. Am si eu o intrebare sau mai multe. In urma cu ceva vreme(1 an ) bunica mea mi-a facut o donatie mai precis mi-a donat casa ei fara nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Donatie Leordeanu Leordeanu Am vandut teren (obtinut prin donatie de la parinti ) la un frate . Poate el acum sa atace donatia ? (vezi toată discuția)