Buna ziua,
Un angajat, in timpul serviciului a fost intepat de o viespe. In urma intepaturii a intrat in soc anafilactic si stop cardio-respirator.
Acesta a stat internat 7 zile. Concediul medical initial are cod indemnizatie 06 si cod diagnostic 972. Incidentul se incadreaza ca si accident de munca? Multumesc!
Evenimentul produs trebuie anuntat la ITM si cercetat de o comisie numita prin decizia angajatorului. Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile legale (in speta, conditiile in care lucratorul a fost intepat de viespe, daca efectua o sarcina de seviciu, etc.), firma inregistreaza AM si intocmeste formularul FIAM.
PV de cercetare si formularul FIAM se dau victimei si Casei judetene de pensii care va plati concediul medical cu cod 06 AM din Fondul national unic constituit in baza Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP, cont la care contribuie obligatoriu toti angajatorii.
Accident munca
Tonny100611
Astazi am avut nefericitul eveniment de a-mi rupe un tendon de la un deget in timpul muncii...lucrerez intr-un depozit..Care sunt optinile mele?Voi avea nevoie ... (vezi toată discuția)