avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... cod 06 accident de munca?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

cod 06 accident de munca?

Buna ziua,
Un angajat, in timpul serviciului a fost intepat de o viespe. In urma intepaturii a intrat in soc anafilactic si stop cardio-respirator.
Acesta a stat internat 7 zile. Concediul medical initial are cod indemnizatie 06 si cod diagnostic 972. Incidentul se incadreaza ca si accident de munca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Biby2013 , utilizator 20:19, 29 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evenimentul produs trebuie anuntat la ITM si cercetat de o comisie numita prin decizia angajatorului. Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile legale (in speta, conditiile in care lucratorul a fost intepat de viespe, daca efectua o sarcina de seviciu, etc.), firma inregistreaza AM si intocmeste formularul FIAM.
PV de cercetare si formularul FIAM se dau victimei si Casei judetene de pensii care va plati concediul medical cu cod 06 AM din Fondul national unic constituit in baza Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP, cont la care contribuie obligatoriu toti angajatorii.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm cod 03 accident de munca buiavasi buiavasi Buna dimineata! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie: in urma unui accident de munca salariatului in cauza i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)
Accident munca Tonny100611 Tonny100611 Astazi am avut nefericitul eveniment de a-mi rupe un tendon de la un deget in timpul muncii...lucrerez intr-un depozit..Care sunt optinile mele?Voi avea nevoie ... (vezi toată discuția)
Accident munca ContSters496631 ContSters496631 Am avut un accident de munca ,m-am taiat la un feliator de mezeluri(nu foarte tare) dar am fost la urgenta am facut si injectie pt ca aveam temperatura si sa ... (vezi toată discuția)