avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident munca

Am avut un accident de munca ,m-am taiat la un feliator de mezeluri(nu foarte tare) dar am fost la urgenta am facut si injectie pt ca aveam temperatura si sa nu ma infectez si am primit de acolo concediu din data de 17.08 pana in 20.08 si vroiam sa stiu eu cum o sa fiu platita pt perioada aia daca codul a fost 03 si ce trebuie sa fac mai departe.va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:00, 27 August 2018
Evenimentul produs trebuia anuntat de catre angajator la ITM si cercetat de o comisie numita prin decizia angajatorului.
Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile legale, evenimentul se declara AM, firma inregistreaza AM si intocmeste formularul FIAM.
Angajatorul trebuie sa va puna la dispozitie PV de cercetare AM avizat de ITM si formularul FIAM.
Aceleasi documente, angajatorul le depune la CJP care gestioneaza Fondul national unic pentru AM si BP la care contribuie obligatoriu toate firmele si din care se platesc concediile pentru AM si alte prestatii sociale prevazute de Legea nr. 346/ 2002 republicata in 2009,
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru
reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Daca evenimentul produs se inregistreaza ca AM concediul se plateste ca pentru AM, daca nu este inregistrat ca AM, victima nu beneficiaza de prevederile susmentionate si se plateste ca si concediu de boala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca Mihai rmn Mihai rmn Am fost lovit de un coleg de munca cu un stivuitor si m- am ales cu o fractura destul de urata ce drepturi am ? (vezi toată discuția)
Accident de munca Poplaca Poplaca Buna ziua , azi am avut un accident de munca , seful m-a sfatuit sa declar cu totul altceva , ca nu am fost la munca azi si ca mi-am luat o zi libera , si ca ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Tuna Tuna Am declarat la spital accidentul si avem concediul cu 03 ce drepturi avem (vezi toată discuția)